Nutellina rolada z banano
Sladko zapacani brki
Kot veleva tradicija, že cel november pridno gojiš obrazno dlačevje. Kljub podivjanemu miganju z brki pa jih prav nihče ne opazi, kamoli pohvali!
Dovolj je zapostavljenosti ubogih podnosnih kocin! Brž si zrolaj eno pošteno Nutellino rolado z banano in ugrizni vanjo. Ko bodo mustači izdatno prevlečeni z Nutellino kremo, jih bodo zagotovo vsi porajtali.
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Zrolaj si:
6 jajc
4 žlice sladkorja
4 žlice grenkega kakava
3 žlice moke
1 žlička pecilnega praška
4 žlice mleka
Prikremaj si:
500 g mascarpone sirčka
4 zvrhane žlice Nutelle
3 banane
[adinserter block=”1″]
Pomigaj z brki ter razbij vsa jajca in loči rumenjake od beljakov. Prve skupaj s sladkorjem penasto pretepi, druge pa namlati v čvrst sneg.
K rumenjakom dodaj mleko, nato pa vmešaj mešanico moke, kakava in pecilnega praška, na koncu pa še sneg iz beljakov.
Dobljeno čokoladno zmešnjavo razmaži po velikem pekaču, obdanem s papirjem za peko in jo za 10-12 minut porini v pečico, segreto na 180 ºC.
Ko se biskvit speče, ga še vročega zavij v roladno obliko in počakaj, da se ohladi.
Za kremo vkup zmešaj mascarpone in Nutello, dobljeno packarijo pa razmaži po odvitem biskvitu.
Pograbi zdaj te poželjive banane in jih olupi ter postavi na rob biskvita. Tega počasi in samozavestno zvij v rolado.
Zdaj lahko rolado, v kateri se skrivajo banane, mirne vesti za vsaj 4 ure pospraviš v hladilnik.
Preden se lotiš skrivnega načrta zapacanja brk, pograbi rolado in jo potresi s sladkorjem ter pošpricaj s topljeno čokolado.
Hitro si odreži en kos in zagrizi vanj. Z navdušenjem opaziš, da je na tvojem brčevju ostal cel kup sladkih dokazov. Ponosno postavi brke na ogled in pohvale ter občudovanja bodo pričela kar deževati!
Brkati tek!
Živjo, katere mere pekača ste uporabili? 🙂
Klasičen pekač, ki pride zraven s pečico, najin meri (45,6 × 1,5 × 36 cm) Lp, Midva
Pozdravljenja zanima me ali to rulado zvijeta po dolgem koncu ali kratkem.
Hvala za odgovor in super recepte, ki nas vse ki radi pečemo izjemno razveseljujejo.
Zdravo Silvia. Rolada se zavije po dolgem delu. No super, lepo je to slišati. Lp,, Midva
Živjo!
Koliko čokolade pa sta porabila za preliv (torej zadnji korak), da pride tako lepo čez celo rolado?
Zdravo Nika!
50 gramov. Lp, Midva:)
Prvič probala vajih recept..rolada je izvrstna..ni mogla počakati do naslednjega dne..banana da še piko na i…njamsi 🙂
Zanima me če lahko rolado naredim en dan prej???Banane ne bodo porjavele??
Andreja, seveda lahko. Banane ne bodo porjavele saj so obdane s čokolado. Samo nareži jo tik pred postrežbo in bo vse ok. Lp, Midva:)
Hej.
Naredila sem biskvit za rulado po tem receptu…. Vse sem naredila tako kot piše, na koncu sem dobila en tanek zbit biskvit. Kaj bi mi lahko šlo narobe?
Lp Sara
Naredila isto rolado z jagodami…. Toop
Super! 🙂
LP, Midva
Živjo!
Obožujemo to rolado, še najbolj pa to preprosto kremo… Ali mislita, da bi bila OK tudi za v torto, ali bi se razlezla? Pa če dodam stepeno smetano? Hvala!
Urška,
lahko uporabiš to kremo v tortici, dodaj le 3-4 liste želatine, da bo krema dovolj čvrsta.