Muffin ježki
Sladka zaposlitev za otroke
Kako malo je potrebno, da iz žalostne bande muffinov ustvariš prešerno krdelo simpatičnih ježkov!
Potrebuješ le pol ure, mularijo, ki ti bo pridno pomagala okraševati in nabor priročnih Dr. Oetker izdelkov za okraševanje in peko.
Preden bi mignil, so ti prikupni ježki že nared za požret’ 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 12 muffinov
Sestavine:
100 g jedilne čokolade
130 ml mleka
130 g bele pšenične moke
30 g Dr. Oetker kakava v prahu
1 Dr. Oetker vanilin sladkor
1 žlička pecilnega praška
50 g masla
1 jajce
120 g sladkorja
60 ml olja
Dekoracija:
Dr. Oetker čokoladne mrvice
Dr. Oetker sladkorne pisave z okusom čokolade
3 žlice maskarpone sira
Postopek:
- Pečico segrej na 180 °C.
- Jedilno čokolado nalomi in jo raztopi nad paro ali pa v mikrovalovni pečici.
- V eni posodi zmešaj suhe sestavine, v drugi pa vse mokre sestavine, skupaj s topljeno čokolado.
- Suhe sestavine primešaj k mokrim, da dobiš čokoladno zmes.
- V pekač za muffine vstavi papirnate modelčke, nato vanje vlij čokoladno zmešnjavo. Natoči jo nekje do polovice modelčka.
- Muffini se pečejo 20-30 minut pri 180 °C.
Dekoracija:
- Vrh ohlajenih muffinov premaži z maskarpone sirom
- Po ježku posuj čokoladne mrvice, pri tem pa pazi, da pustiš obraz brez čokoladnih bodic.
- S pisalom nariši obe očesi in smrček.
Tako, z najmlajšimi ste muffine skupno pripravili, zdaj pa jih tudi družno pomlatite 🙂
Draaga Tjaša, si prepričana, da nisi pozabila med sestavinami navesti pecilnega praška?
Vera,
imaš prav – pojma nimava, kam se je skrila žlička pecilnega praška. Hvala, ker si opomnila na tale kiks!
Recept sva popravila.
Moji muffini po tem receptu so bili zelo zbiti in mokasti, res pa, da sem uporabila ostro moko. Je to bila težava?
Laura,
zbiti so prišli zaradi najine napake – v recepturi nama je ušla žlička pecilnega praška. Recept sva popravila.