Mousse iz bele čokolade z jagodami
Kozarček ljubezni
Jagode so v valentinovih sladicah totalna klasika – očitno se jim Kupid sploh ne more upreti. Da bo sladica še bolj omamna, pa sveže sladkane jagode združi s pregrešno nežnim moussom iz bele čokolade in vanilijo in hrustljavo podlago iz OREO drobtin.
Nič čudnega, da gre ljubezen skozi želodec.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
500 ml sladke smetane
150 g bele čokolade
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
10-12 žlic OREO drobtin
250 g jagod
1 žlica Dr. Oetker sladkega prahu
Dr. Oetker dekorativni čokoladni srčki
Postopek
Video
Mousse:
- V kozico zlij 200 ml sladke smetane in vanjo nalomi 150 g bele čokolade.
- Dodaj žličko vanilijeve paste in vrečko vanilijevega sladkorja.
- Kozico pristavi nad srednji ogenj in jo segrevaj, da se čokolada povsem stopi.
- Kozico odstavi, da se čokoladna zmes ohladi na sobno temperaturo.
- Preostalih 300 ml smetane prebutaj v stepeno smetano.
- K stepeni smetani primešaj čokoladno zmes.
Jagode:
- 250 g jagod nareži na kocke in jih posuj s sladkorjem v prahu.
- Dobro jih premešaj.
Kozarčkogradnja:
- Na dno vsakega kozarčka vsuj 1-2 žlici OREO drobtin.
- Na drobtine vlij mousse, ki naj sega do kake tretjine od vrha kozarca.
- Po kremi razporedi nakockane jagode.
- Sladico zaključi s čokoladnimi srčki.
- Kozarčke postavi v hladilnik, kjer naj čakajo vsaj 2 uri.