Mlečne pica štručke
Žepna pica
Če si tudi ti velik ljubitelj pice (a kdo ni?), nikakor ne boš ostal ravnodušen ob kupčku omamno dišečih štručk, ki pod nesramno mehko zunanjostjo skrivajo kečap, kuhan pršut in, seveda, stopljeno mocarelo.
Edina slaba lastnost teh puhastih zrolank je to, da se ne moreš ustaviti, ko jih enkrat napadeš. Nadvse priporočava prisotnost nekoga, ki te bo držal nazaj ali pa ti bo štručke vsaj pomagal pomlatiti.
Če ti po nekem čudežu kakšna štručka le ostane, jo zamrzni – odtajana je ravno tako dobra kot sveža!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 10 štručk
Mlečno testo:
550 g gladke bele pšenične moke
350 ml mlačnega mleka
3 žlice oljčnega olja
1 zvrhana žlica sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker suhega kvasa
2 žlički soli
Nadev:
kečap
10 rezin mocarele
10 rezin kuhanega pršuta
Za čez:
sezamova semena
1 jajce
2 žlici mleka
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Testo:
- Moko, kvas, oljčno olje, sladkor in sol vrzi v večjo skledo, nato pa se pridruži še mlačno mleko.
- Če želiš pokuriti kako kalorijo, lahko zavihaš rokave in se gnetenja lotiš na lastne roke, tisti bolj leni pa taka opravila pustimo kuhinjskemu robotu.
- Testo gneti 10-15 minut, da postane svetleče in gladko. Po dotiku ne sme na prstu ostati nič testa.
- Zgneteno testo oblikuj v kepo, ki pustiš v posodi in pomokaš, nato pa pokriješ s toplo mokro krpo.
- Testo naj vzhaja 1 uro.
Oblikovanje:
- Testo zvrni na pomokano delovno površino in ga razdeli na 10 približno enako velikih kosov (štruco testa najprej razpolovi, vsako polovico pa razdeli na 5 delov).
- Vsak kos oblikuj v kroglico.
- Kroglico razvaljaj v pravokotnik, pri tem si pomagaj tudi z vlečenjem prstov.
- Na dno pravokotnika nanesi malo kečapa.
- Na kečap postavi rezino kuhanega pršuta, zvitega v cigaro.
- Na pršut pa spada rezina mocarele, prav tako zvita.
- Z leve in z desne prepogni testo navznoter – kak centimeter od roba.
- Testo zvij od spodaj navzgor – tako, da je nadev v sredini. Približno tako kot kanelon ali sarmo.
- Dobljen zvitek obrni tako, da je “šiv” v testo obrnjen navzgor in ga s stiskanjem prstov zapri. Tako preprečiš, da bi med peko iz štručke kaj ušlo.
- Zvite zvitke prenesi na pladenj za peko, prekrit s peki papirjem.
- Pokrij jih s krpo in jih pusti vzhajati 20 minut.
Peka:
- Pečico segrej na 200 °C.
- V skodelici razžvrkljaj eno jajce in dve žlici mleka.
- Z dobljeno mešanico premaži površino štručk, po njih pa posuj še sezamova semena.
- Štručke peci 15-20 minut.
- Po peki malce počakaj, da se ohladijo, nato pa štručke pomlati še tople!