Miške z jabolki in orehi
Spomladanski glodalci, napokani z jesenskimi dobrotami
V pustni povorki se miške zvrstijo takoj za krofi. Za razliko od večjih bratov se mini ocvrtki večinoma ne ponašajo s polnilom, a to se da zlahka urediti.
V miške enostavno vmešaj jabolčne kocke in orehe, za nameček pa jih začini s cimetom. Take miške so puhaste s sočnim in hrustljavim presenečenjem, predvsem pa nesramno okusne.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.
Recept
Miške:
200 g moke
1 lonček navadnega jogurta
1 jajce
1 žlica ruma
1 žlička vanilijeve paste
1 vrečka vanilin sladkorja
3 žlice sladkorja
1 ščepec soli
1 žlička pecilnega praška
1 žlička cimeta
1 manjše jabolko, nakockano
2 pesti sesekljanih orehov
Ostalo:
olje za cvrtje
sladkor v prahu
Postopek
Masa:
- Skupaj zmešaj jogurt, jajce, rum in žličko vanilijeve paste.
- Dodaj moko, vanilin sladkor, sladkor, sol in pecilni prašek.
- Vse skupaj zmešaj v lepljivo maso.
- Dodaj cimet, na majhne kocke narezano olupljeno jabolko in sesekljane orehe, nato premešaj z žlico.
Cvrtje:
- Olje za cvrtje segrej nad srednjim ognjem – olje je dovolj vroče, ko se okoli ročaja kuhalnice tvorijo mehurčki.
- Z eno žlico zajemi maso, z drugo pa jo postrgaj v segreto olje.
- Miške cvri do zlatorjave barve. Po polovici cvrtja se bodo trudile prekucniti – nekaterim bo to uspelo, drugim malo pomagaj.
- Ocvrte miške prenesi v posodo z nekaj plastmi papirnatih brisačk, da se znebijo odvečnega olja.
- Pred postrežbo jih prijazno posuj s sladkorjem v prahu.