Masleni piščanec po indijsko
Butter chicken
Kljub imenu tale indijski kari ne vsebuje cele šefle masla, pa je kljub temu nesramno nežen in kremen. Ker gre za indijsko jed, je logično, da je masleni piščanec prava harmonija sicer impozantnih začimb, čemur priča aroma, ki kuhinjo ovije v orientalske barve.
Očitno je, da glavno vlogo v jedi igrajo začimbe, zato tu nikakor ne gre ubirati bližnjic. Če želiš brbončicam pričarati pravo zabavo, posezi po Kotányi Secrets of India začimbni mešanici.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept za 4 osebe
Marinada:
600 g piščančjih prsi brez kosti in kože
180 g navadnega jogurta
1 žlica limonovega soka
2 žlički Kotányi Secrets of India garam masala
1 žlička Kotányi kurkume
0,5 žličke Kotányi kajenskega popra
1 žlička Kotányi mletega ingverja
0,5 žličke Kotányi mletega česna
Kari:
250 g sladke smetane
250 g pasiranega paradižnika
30 g masla
1 žlica popra
1 žlička soli
Postopek
Marinada:
- V široki posodi zmešaj vse sestavine za marinado.
- Piščančje prsi nareži na kocke, ki jih nato vmešaš v marinado.
- Piščanec naj se marinira vsaj 2 uri, tako pa lahko počaka do enega dne.
Kuha:
- Nad visok ogenj postavi lonec in vanj vrzi maslo.
- Iz posode z marinado poberi piščančje koščke in jih nameči v lonec, pri tem pa jih nikar ne čisti ali briši.
- Po 4-5 minutah v posodo vlij sladko smetano in pasiran paradižnik.
- Dodaj poper in sol ter preostalo marinado.
- Ko kari zavre, ogenj zmanjšaj in pusti odkritega, da brbota 25 minut, medtem pa se bo lepo zgostil.
Postrežba:
- Maslenega piščanca postrezi z basmati ali drugim dolgozrnatim rižem ali pa s ploskim kruhom.
Masleni tek!