Lososova pašteta z avokadovo kremo
Še pravljičnih 7 dni do Božička v dimniku!
Dimljen losos, avokado in jajčka predtavljajo eno izmed najinih najljubših kombinacij. Ta trio sede za zajtrk ali malico, kot lahko kosilo ali pa kot imenitna večerja.
Če naštete sestavine stlačiš v simpatične kozarčke, dobiš krasno predjed, ki osupne z okusom in izgledom.
Bogata lososova pašteta, nežna avokadova krema in nadrobljen rumenjak kuhanega jajčka – pa se ustavi pri enem samem kozarčku, če se moreš!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Lososova pašteta:
100 g dimljenega lososa
3 žlice kremnega sira
0,5 žličke česna v prahu
1 ščepec popra
Avokadova krema:
1 zrel avokado
2 zvrhani žlici kremnega sira
1 žlička limoninega soka
1 ščepec soli
1 ščepec popra
Za povrh:
1 trdo kuhano jajce (samo rumenjak)
koperc
Midva sva iz naštetih sestavin napolnila 4 kozarčke.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Lososova pašteta:
- V sekljalnik natlači vse naštete sestavine za pašteto.
- Po kaki minuti nadležnega dretja sekljalnika bo paštetka nared!
- Poskusi in dodatno začini, če je potrebno.
Avokadova krema:
- Tako kot pri paštetki, je tudi pri avokadovi kremi – vse sestavine preprosto nameči v sekljalnik in ga vklopi.
- Ne prenehaj z miksanjem, dokler krema ni puhasta kot mousse.
- Dodatno soli in popraj po okusu.
Priprava:
- Tako lososovo pašteto kot avokadovo kremo v kozarčke nabrizgaj z dresirno vrečko – najprej pašteto, nato avokado.
- Po vrhu nadrobi rumenjak trdo kuhanega jajca in postavi kupček laskov koprca.
Pograbi kozarček in ga pomlati na eks!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Pripravili za predjed, pašteto in peno smo z dresirno vrečko nanesli na krekerje. Zelo okusno.
Andreja,
lepo to slišati, sva vesela 🙂