Lava tortica
Sladki vulkan
Lava tortica je sveti gral vseh čokofilov, saj ponuja čokolado tako v tekoči kot čvrsti obliki, ob vroči tortici pa se nadvse prileže sladoled ali pa vsaj stepena smetana.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je SPAR.
Recept za 4 tortice
Sestavine:
120 g masla
170 g temne čokolade
2 jajci
2 rumenjaka
50 g rjavega sladkorja
1 ščepec soli
1 žlička vanilijeve arome
30 g moke
Priprava
Postopek:
- V posodico nalomi temno čokolado in dodaj na kocke narezano maslo.
- Posodico segrej v mikrovalovni pečici, da se maslo povsem stopi, nato premešaj z metlico, da dobiš žametno čokoladno zmes.
- V večjo posodo stresi rjavi sladkor in dodaj dve jajci in dva rumenjaka.
- Dodaj še žličko vanilijeve arome, vse skupaj električno premešaj v svetlo peno.
- V posodo presej moko in premešaj, nato vmešaj še čokoladno zmes.
- Modelčke za lava tortice premaži z maslom.
- Maso razdeli med modelčke, lava tortice pa peci 7-10 minut pri 220 ºC, odvisno od tega, kako tekočo lavo želiš.
- Po peki jih pusti, da se malce ohladijo, nato jih zvrni na krožničke.
- Ob tortici postrezi vanilijev sladoled.