Ješprenjeva solata s popečeno zelenjavo
Umaknite se, solatke, prihaja solata!
Človek bi mislil, da poleti tudi solatke oblečejo lažja in manj nasitna oblačila. No, ta človek bi se motil, saj se skupaj s temperaturami vzpnejo tudi bogate solate. Te služijo kot samostojen obrok ali kot priloga mesu z žara.
Ješprenjeva solata je bogata, pisana in hranilna. Najraje se spajdaši s polpeti, brez težav pa te nasiti tudi v solo izvedbi.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Popečena zelenjava:
1 paprika
1 srednja bučka
1 jajčevec
Solata:
200 g ješprenja
sol
poper
kis
olje
Ostalo:
Svež peteršilj
Postopek
Ješprenj:
- Ješprenj kuhamo 25–30 minut v slanem kropu.
- Odcedimo ga in ohladimo.
Popečena zelenjava:
- Jajčevec narežemo na kolute, jih posolimo in pustimo stati 10 minut.
- Splaknemo jih in narežemo na kocke.
- Tudi papriko in bučko nakockamo.
- Zelenjavo z malce olja popečemo na visoki temperaturi – na žaru ali v ponvi.
Solata:
- Popečeno zelenjavo malce posolimo, nato jo zmešamo z ješprenjem.
- Dodamo kis in olje, nato solimo in popramo po okusu.
- Na koncu potresemo s peteršiljčkom.