Jagodni in kivijev sorbet s penino
Panika! Že pojutrišnjem bo Božiček tu!
Ko bo božič že mimo, bo pred teboj še vedno ležala pomembna naloga – kam z vso tisto penino, ki se bo odprla za silvestrovo?
Slastni dvobarvni kivijev in jagodni sorbet s penino bo prava osvežitev, ki bo poživila novoletno zabavo!
Kot člana kulinaričnega kluba KuhaM, katerega upravlja Mercator, sva ta recept izdelala za projekt ‘Silvestrovo – najdaljša noč s prijatelji’.
Za 4 kozarce dvobarvne brozge potrebuješ:
4 kivije
pest zamrznjenih jagod
2-3 žlice sladkorja v prahu
3,5 dl penine
Medtem, ko tvoji prijatelji guncajo afne, se ti loti resnejšega dela. Kivije olupi, jih nareži na koščke ter skupaj z dvema žlicama sladkorja v prahu vrzi v sekljalnik. Prilij 1,5 dl penine in vsebino posode spremeni v zeleno lužico. Zlij jo v pladenj za ledene kocke in postavi v zamrzovalnik, da zamrzne.
Zdaj si ti na vrsti, da podivjaš na zabavi!
Ko nastopi čas, odskakljaj nazaj do kuhinje in zamrznjene jagode skupaj z 2 dl penine, po želji pa tudi z žlico sladkorja v prahu, zmelji do sorbeta.
Iz zamrzovalnika pograbi kocke iz kivija in penine in jih prav tako zmelji v sekljalniku.
V kozarce za šampanjec stresi najprej jagodno plundro, nato pa še kivijevo brozgo.
Čas je, da s slastnim dvobarvnim sorbetom s penino očaraš drhal, ki divja po dnevni sobi. V nasldnjih minutah bo slišati le srkanje in cmokanje.