Enolončnica z bučo in ješprenjem
En pisker, veliko okusa!
V hladnem in vlažnem vremenu je le redko katera jed tako dobrodošla, kot je konkretna enolončnica. Tale te okrepča od pete do čela, vsebuje pa vrsto dobrot – od buče, korenčka pa do fižola in ješprenjčka.
Vmes ne smemo seveda pozabiti na ključno – začimbe. Za poln okus v tej župci poskrbi vrsta Kotányi začimb.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept za 4 krožnike
Sestavine:
1 manjša hokaido buča (ali pol večje)
2 korenčka
2 stebli zelene
2 stroka česna
1 čebula
400 g rjavega fižola
100 g ješprenjčka
1 liter zelenjavne jušne osnove
1 žlička Kotányi majarona
1 žlička Kotányi timijana
1 Kotányi lovorjev list
2 žlici oljčnega olja
1 žlica kisa
1 žlička paradižnikovega koncentrata
sol
Kotányi zdrobljeni pisani poper
Postopek
- Čebulo, česen in zeleno fino nasekljaj.
- Tako bučo kot korenčka olupi in nareži na majhne kocke.
- Na dveh žlicah olja svetlo prepraži čebulo, nato dodaj česen in praži, da zadiši.
- Dodaj zeleno, korenček in bučo.
- V pisker frcni še lovorjev list ter po žličko timijana in majarona.
- Med mešanjem praži 4 minute.
- Prilij jušno osnovo in pomešaj, nato pokrito kuhaj 10 minut.
- Dodaj pločevinko fižola s tekočino vred.
- Dodaj ješprenjček in kuhaj še 20-25 minut.
- Na koncu vmešaj še paradižnikov koncentrat in kis.
- Župo soli in popraj po okusu.