Čokoladno-vanilijeve rolice
Tako šočne!
Ko se ti zalušta nekaj sladkega, sočnega in slastnega, predvsem pa enostavnega, naj se ti zrola ob ugrizu v te čokoladno-vanilijeve rolice.
Malo gnetenja + malo kuhanja + malo rolanja + malo peke = veliiiko dobrega!



Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Testo:
2 dl toplega mleka
20 g Dr. Oetker svežega kvasa
430 g moke
30 g Dr. Oetker kakava za kolače
100 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 jajce
70 g masla sobne temperature
1 ščep soli
Nadev:
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega pudinga
700 ml mleka
120 g Dr. Oetker sladkega prahu
5–8 žlic kokosove moke (po želji)
Premaz:
1 jajce
2 žlici mleka
Preliv:
80 g temne čokolade
Postopek
Testo:
- Kvas razdrobi in premešaj s toplim mlekom.
- Moko in kakav zmešaj ter dodaj sladkor, vanilin sladkor, jajce in sol.
- Zalij z mešanico mleka in kvasa ter premešaj.
- Na koncu dodaj še zmehčano maslo, nato pa vse skupaj zgnetemo v prožno in voljno testo.
- Testo naj v pokriti posodi vzhaja 1 uro na sobni temperaturi.
Nadev:
- V kozico zlij 600 ml mleka in ga segrevaj do vretja.
- V posodici zmešaj 100 ml mleka in prašek za puding.
- Dobljeno zmes z metlico primešaj v vroče mleko.
- Puding kuhaj, dokler se ne zgosti, nato ga odstavi.
- Po želji v puding vmešaj še kokosovo moko.
- Tesno ga pokrij s folijo za živila in ga ohladi.
Oblikovanje in peka:
- Pečico segrej na 180 °C.
- Pudingov nadev zmešaj z mikserjem, nič pa ni narobe, če ostane kaka grudica – v rolicah se ne bo poznalo.
- Testo razvaljaj na pravokotnik z dimenzijami približno 40 x 50 cm in ga premaži z nadevom.
- Zvij ga v dolgo kačo, ki jo nato razrežeš na 12 rolic.
- Razporedi jih v visok namaščen pekač.
- Pekač pokrij in ga na toplem pusti pri miru 30 minut.
- Rolice premaži z mešanico jajca in mleka.
- Peci jih 30 minut pri 180 ºC.
- Če se zapečejo še pred koncem peke, jih pokrij z aluminijasto folijo.
- Še vroče prelij s stopljeno temno čokolado.











