Čokoladni mousse z jagodnim pirejem

You may also like...

7 Responses

  1. Tonja says:

    Živjo!

    Zanima me, za koliko kozarcev velikosti, kot so na sliki je tale recept ter kje sta kupila jagode ( ker ni čas jagod, me zanima kje dobiti približno take z vsaj malo okusa po jagodah ) ?

    Hvala za odgovor !

    Lep dan 🙂

    • midva says:

      Živijo, Tonja!

      Midva sva z moussom napolnila 4 kozarce. Priporočava uporabo zamrznjenih jagod (midva sva imela še domače v zamrzovalniku), saj so sveže, ki se svaljkajo po trgovinah, popolnoma brez okusa.

      LP, midva

  2. Veronika says:

    Zdravo, ali lahko namesto mlecne cokolade uporabim belo? Ce ja, je razmerje enako, ali bi bilo potrebno kaj prilagoditi?

    Hvala za odgovor in lep dan,
    Veronika 🙂

  3. Nina says:

    Živjo,
    naredila bi tole sladico v mini kozarčkih za otroški rojstni dan namesto torte.
    Malo me skrbijo surova jajca.
    Bi se dalo mousseje kako narediti tudi brez jajc?

    Hvala,
    Nina

    • midva says:

      Zdravo Nina!

      Če so sveža jajca se nimaš kaj bati. Brez jajc pa konsistenca mousa žal ne bo ista. Lahko pa pripraviš čokoladno kremo tako, da v smetani raztopiš čokolado, fajn ohladiš in nato to stepeš- ta krema pride tudi fantastična. Lp, Midva:)

  4. Simona says:

    Zdravo. Sem delala z belo čokolado – Hofer, sladka smetana Hofer… takoj ko sem primešala smetano v čokolado, jajca sladkor se je vse skupaj vsirilo…. je komu jasno zakaj?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.