Cimetovi polžki
Pripravi jih na zalogo
Lekcija iz biologije: edini polži, ki preživijo krut mraz severnega pola, so cimetovi polžki. Gospa Božičkova jih vsako leto pred veliko božično norijo speče na desetine polnih pladnjev. Tako omamno dišeči so, da se jim nihče ne more upreti!
Ne le, da polžki dobro prenašajo nizke temperature – če zamrznjene na hitro spečeš v pečici, bodo dobri kot sveži, povrhu pa še karamelizirano hrustljavi!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Sestavine:
1 zavitek listnatega testa iz hladilnika
60 g rjavega sladkorja
20 g belega sladkorja
1 žlička cimeta
2 žlici masla sobne temperature
Postopek
Priprava:
- V posodici zmešaj 60 g rjavega in 20 g belega sladkorja ter žličko cimeta.
- Zavitek listnatega testa razgrni in ga premaži z dvema žlicama zmehčanega masla.
- Po celi površini posuj mešanico sladkorja in cimeta.
- Zavitek podolgem zrolaj v rulado.
- Nareži jo na 1 cm debele rezine, ki jih ležeče razporediš po pladnju za peko, prekritim s peki papirjem.
- Polžke peci 15-20 minut pri 180 °C.