Cimetovi piškotki za vročo čokolado
Našalčni zataknjenčki
Se tebi tudi zdi šalica z vročo čokolado žalostno osamljena? Empatijo izkoristi za pripravo enostavnih piškotkov, ki se odlično podajo k vroči čokoladi, poleg tega pa so oblikovani naravnost za skodelični natik.
Naj bo uživanje v vroči čokoladi hrustljavo!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 2 osebi
Cimetovi piškotki:
180 g pšenične bele moke
100 g rjavega sladkorja
80 g masla sobne temperature
1 jajce
1 žlička cimeta
0,5 žličke Dr. Oetker vanilijeve arome
0,5 žličke Dr. Oetker pecilnega praška
0,5 žličke soli
Vroča čokolada:
2 vrečki Dr. Oetker Ciobar vroče čokolade
250 ml mleka
Postopek
Cimetovi piškotki:
- Vse našteto stresi v posodo in zmešaj v enotno maso. Iz nje oblikuj kepo, ki jo malce sploščiš in zaviješ v prozorno folijo za živila.
- Testo za 20 minut postavi v hladilnik.
- Pripravi površino za množično izdelovanje piškotov. Pomokaj jo in na njej razvaljaj piškotno maso do debeline približno 3 mm.
- Pograbi poljubne piškotne modelčke in z njimi iz povaljane mase iztisni surove piškote.
- Iz vsakega piškota z nožem izreži pravokoten izrez, ki bo namenjen natikanju na šalico. Lahko pa uporabiš temu namenjene modelčke.
- Piškote razporedi po pekaču, prekritem s papirjem za peko in jih prepusti pečici, ki iz njih v neverjetnih 5-6 minutah pri 180 ºC naredi prave pravcate piškote!
Vroča čokolada:
- Vsebino obeh vrečk Ciobar vroče čokolade stresi v kozico in jo pristavi nad ogenj.
- Postopoma dodajaj 250 ml mleka in mešaj z metlico, da dobiš gladko zmes.
- Vročo čokolado zavri, nato jo neprenehoma mešaj in kuhaj še 30-60 sekund.
- Vročo čokolado nemudoma nalij v dve šalici.
- Na rob vsake šalice zatakni po en piškot ali več.