Cimetove rolice brez jajc in mleka
Veganske smotanke, sočne tudi čez tri dni
Marsikdo bi nad pecivom, v katerem ni jajc ali mlečnih izdelkov, brž zavihal nos. Takemu bi midva pod omenjeni nos pomolila eno mehko in ekstremno sočno cimetovo rolico, kar sva tudi storila.
Napečene rolice sva potalala med bližnje in si zabeležila njihove vtise. Eni čislajo njihov bogat okus, drugi kot oblak mehko testo, prav vsi pa so navdušeni nad njihovo nepremagljivo sočnostjo. Par rolic sva uspela skriti pred sladkosnedneži in tri dni pozneje so bile še vedno sočne, mehke in slastne.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Testo:
700 g bele pšenične moke
1 vrečka Dr. Oetker suhega kvasa
50 g sladkorja
1 žlička soli
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
500 ml mandljevega napitka
120 g stopljene margarine ali veganskega masla
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
Premaz:
100 g zmehčane margarine ali veganskega masla
150 g rjavega sladkorja
2 žlički cimeta
Preliv:
150 g Dr. Oetker Sladkega prahu
2 žlici mandljevega napitka
Postopek
Testo:
- V posodo stresi 700 g pšenične moke in dodaj vrečko suhega kvasa, 50 g sladkorja, žličko soli in vrečko vanilin sladkorja.
- Prilij 500 ml mandljevega napitka, 120 g stopljene margarine (ali veganskega masla) in žličko vanilijeve arome.
- Sestavine zmešaj, nato pa jih pregneti v prožno in voljno testo, ki se ne lepi na prste.
- Ker je testo kar lepljivo, ga je potrebno gnesti 10 minut – priporočava uporabo kuhinjskega robota.
- Zgneteno testo oblikuj v kepo, posodo z njim pa pokrij in postavi na toplo.
- Testo naj vzhaja toliko časa, da se poveča do dvojne prostornine, približno 1 uro.
Oblikovanje in peka:
- Testo stresi na rahlo pomokano površino in ga razvaljaj v pravokotnik, debel 5 mm.
- Premaži ga s 100 g zmehčane margarine, po njej pa enakomerno potresi 150 g rjavega sladkorja in 2 žlički cimeta.
- Pravokotnik zvij v rulado in jo nareži na 3-4 cm široke rolice.
- Rolice razporedi po namaščenem pekaču, ki ga nato pokriješ s krpo za 20 – 30 minut.
- Rolice peci 25 – 30 minut pri 180 ºC.
Preliv:
- V posodici temeljito zmešaj 150 g sladkega prahu in 2 žlici mandljevega napitka.
- Pripravljen preliv pošpricaj po še vročih rolicah.