Bučkin kruh z oljčnim oljem
Iz teh bučk bo kruha
Vsi dobro poznamo starodavne modrosti, kot so: “nobena juha se ne poje brez bučkinega kruha”, “kdor jezika špara, bučkinega kruha strada”, “bučkinega kruha se največ poje” in “biti dober kot bučkin kruh”.
Malokdo pa pozna skrivnostno štručko, ki se skriva za temi reki. Gre za sočen in okusa poln bučkin kruh, ki natrpan z odličnim oljčnim oljem Morgan, sušenimi paradižniki in olivami.
Pridi, gremo z lačnim trebuhom za bučkinim kruhom!
Za simpatično štruco potrebuješ:
400 g naribanih bučk
300 g pirine moke
70 ml kvalitetnega oljčnega olja (midva sva uporabila ekstra deviško oljčno olje Morgan)
2 žlički pecilnega praška
4 manjša jajca
80 g jogurta
sol
pest sušenih paradižnikov
kupček oliv
Naribane bučke stlači v cedilo, jih potresi z žličko soli in pusti, da se odcedijo.
Jajca umešaj in v njih pljuskni jogurt in oljčno olje. Sestavine dobro zmešaj, nato vsuj moko, zmešano s pecilnim praškom in slabo žličko soli. Zopet je na vrsti mešanje štrenov, nakar v posodo vržeš še odcejene in ožete naribane bučke.
Dobljeno zmes vlij v pekač za kolače, ki ga poprej obdaš s papirjem za peko. Nekaj sušenih paradižnikov in oliv hitro skrij v usta, ostale pa razporedi po masi v pekaču. Slednjega vrzi v pečico, segreto na 180 stopinj.
Po eni uri nestrpne peke je kruharjenja konec! Pred tabo bo obstal sočen kruhek, poln mediteranskih okusov.
Brž nareži regiment kruhastih rezin in ga nesebično razdeli med prijatelje!
Domač bučkin kruh je vedno boljši kot sosedov.