Tristo okroglih hrenovk
Odštevanje do Božiča: 24 dni
Jed, s katero odpirava ta brbončice vzburjajoči adventni koledar, zadošča vsem trem kriterijem domačega fast-fooda: je preprosto ustvarjena, ekspresno pripravljena in zaradi slastnosti prav tako v trenutku pospravljena.
Dečve in fantiči, predstavljava vam:
Hrenovčni božični venec.
Vse, kar potrebuješ za pripravo malih zadekančkov, sta dva zavitka listnatega testa (550 g) in paket hrenovk (500 g).
Hrenovke nareži na tri enake dele.
Testo pa po dolgem razpolovi in razreži na lističe, malo ožje od kosa hrenovke.
Ovite hrenovke postavi eno poleg druge tako, da tvorijo krožnico.
Zgužvane hrenovčice brž postavi na vroče, in sicer na 200 stopinj predogreto pečico. Pusti jih, da se obarvajo zlatorjavo in ošabno napihnejo (polna ošabnost ponavadi nastopi po 10-15 minutah). Če si bolj paranoične in/ali požrešne sorte, daj zraven peči kakega osamelčka ali dva za oralni test pečenosti.
Po pečenju pusti naduteže, da se malo ohladijo. Nato te čaka bolj umetniški del – okrasitev. Pri prenosu venca pazi, da se ti ne prelomi. Če si vseeno taka neroda, lahko napako zakriješ s pentljo.
Pa dober tek!
Uuuuu, zgleda super!!
Cudovito 🙂
tudi okusno….sem sprobala na licu mesta.:-)
Mljaskk, tole je pa za probat! 🙂
Odprla sta novo dimenzijo pisanja receptov. Prav žmohtno. 🙂
O kul, pa še za pomit ne ostane veliko 🙂
Veseli me, da bosta svojo kuharsko domisljijo delila z nami. Kar pogumno in komaj cakam naslednji recept.
Luskano.
Njam njam! Slikice so me naredile tako lačno, da sem morala takoj v kuhinjo in spacat tole skupaj. 🙂 Sem pa nekatere hrenovke najprej ovila še v panceto ali sir in šele potem v testo, pa je fajn izpadlo. 🙂