Bananin kruh s kokosovo moko

You may also like...

18 Responses

  1. JASNA says:

    Zdravo, zelo lušna stran, šele včeraj sem prvič naletela nanjo in zagotovo bom sedaj večkrat pokukala. Lušni in zanimivi, zdravi recepti, ravno to kar potrebujem. Bi pa nekaj vprašala…danes sem spekla bananin kruh s kokosovo moko, vse točno po receptu, ampak mi ni uspelo, čist premoker, pocast, niti malo podobno kruhu in vajinemu na fotkah 🙁 Pa tako sem se veselila. Kaj mislita da bi lahko bilo krivo? Imata že morda takšno izkušnjo, vse sem naredila točno tako kot pišeta.
    Lep dan in še kaj pokukam med recepteke

    • pizmur says:

      Zdravo Jasna! Naju veseli da si naju odkrila in hvala za pohvale :p glede kruhka pa večkrat ga narediva in vedno uspe, mogoče je bil problem v kokosovi moki midva ga delava z fino mleto kokosovo moko, ta absorbira več tekočine. Sva pa ga tudi naredila z malo manj fino mleto in je bil malo bolj sočen ampak še vedno kot kruh:)lahko pa tudi da so bile tvoje banane malo večje in je bilo že v štartu preveč mokrih sestavin, v takem primeru daš malo moke več, da pride malo bolj gosta zmes:) upava da ti naslednjič uspe:)

  2. JASNA says:

    Zdravo, Hvala za vajin odgovor, sem šele danes spet malce pogledala na vajino stran. Res imata fine receptke, tako da bom zagotovo veliko jedi preizkusila. Glede kruhka pa je tako. Ko sem ga delala drugič je uspel in bil popoln. Sedaj ga pečem skoraj 2x tedensko, upsssss, ampak je res dober in ga takoj zmanjka. Ni bil problem v moki, ga delam s klasično grobo kokosovo moko. Problem je bil v bananah, ker če so res preveč zrele, je masa potem bolj tekoča in je zato bil tako rahel. Sedaj ga vedno nardim s srednje zrelimi bananami in je super, kompakten, lepo se razreže. dam pa samo malce manj čokolade in dodam raje še dobri dve žlici pravega kakava, tako da ima potem bolj kakavov okus, banana pa se malce zgubi. Res sem navdušena nad kruhom in nasploh nad vajnim kuharskim ustvarjanjem. Le tako naprej 🙂

  3. Urška says:

    Mmmm, odlično! Uspel v nulo! Preprost recept z dokaj malo sestavinami in take imam najraje. Dodala sem le še kardamom, se mi je zdelo, da paše z blizajocimi se prazniki, in je izpadlo ful okusno.
    Še naprej nas razveseljujta z odličnimi in izvirnimi recepti!

    • midva says:

      Zdravo Urška!
      Hvala za pohvale in ker naju spremljaš 🙂 Vesela sva, da je kruhek uspel in da vam je všeč:) super ideja za kardamom, ki je itak top začimba in med prazniki res ne sme manjkati:) Lp, Midva

  4. ana says:

    Super kruhek in odlična malica/posladek =)

  5. Samanta says:

    Izgleda zelo dobro bom probala:)

  6. Nika says:

    Kruhek je odlično uspel! Hvala za recept. Me pa zanima, če ste ga že zamrznili in kako se obnese?

  7. Veronika says:

    Pozdravljen!

    Imam eno vprašanje…je kokosova moka mišljena kot moka (fino mleta) ali kot kosmiči?

    Že v narej havalaaaaaaaaaaaaaaa,
    Veronika

  8. Lidija says:

    Lahko dam navadno maslo?

  9. Nina says:

    Zdravo, bananin kruh zgleda odlično. 🙂 Zanima me ali sta ga mogoče kdaj pekla brez jajc? Imam prijateljico, ki je alergična na jajca in laktozo, druga na gluten. Malo zakomplicirano 😉
    Hvala za odgovor in lep pozdrav,
    Nina

    • midva says:

      Nina,

      uf, potem moraš pa res izbirati, kaj boš pripravila, da lahko jesta obe prijateljici. Žal še nisva poskušala peči tega kruha brez jajc, ker imajo ključno vlogo v njemu.

  10. Vesna says:

    Heiila
    Vajin profil mi je zelo všeč, vedno se nasmejem,ko berem recept.
    Vprašala bi a lahko uporabim 3 večje banane. Ali preračunam recept na 3 banane.
    Hvala za odgovor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.