Bananin kruh s kokosovo moko
Tropsko pecivo brez primere
Hladnemu vremenu pokaži zobe in se razvajaj ob slastni pošiljki naravnost iz eksotičnih krajev. Ta kruh je za banano olupit dober, čeprav ne vsebuje dodanega sladkorja, moke ali mlečnih izdelkov.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
V to tropsko pecivo spada:
4 zrele banane
4 jajca
70 g kokosove moke
40 g kokosove maščobe
70 g temne čokolade
1 žlička pecilnega praška
1 žlička vanilijevega ekstrakta
Postopek
- Banane naj bodo res zrele, saj nočeš, da ti med peko pričnejo afne guncat. Pretlači jih in vrzi v posodo.
- Zraven ubij jajca ter vlij žličko vanilijevega ekstrakta in stopljeno kokosovo maščobo.
- V roke primi električni mešalnik in ob veselem brundanju tropskih folklornih pesmi sestavine konkretno premešaj do enakomerne zmesi.
- V drugi posodi zmešaj kokosovo moko ter pecilni prašek. V prvo posodo ob neprestanem mešanju počasi vtresaj moko in vanjo nameči še na koščke sesekljano čokolado.
- Nadebudnemu kruhku je njegov pekač izredno všeč in ga ne želi zapustiti. Zato pekač res dobro namasti in dno pokrij z izrezanim kosom papirja za peko, katerega prav tako premažeš, nato pa vso površino še pomokaš s kokosovo moko.
- Vlij maso za kruh in jo poravnaj, nato pa pekač položi v segreto pečico, kjer naj se sonči 40-50 minut pri super tropskih 180 °C.
Ko kruh doseže primeren odtenek skorjice, ga postavi na hladno pod palmo. Ko se ohladi, ga previdno prevrni iz modela.
Sočno štruco veselo nareži in se kos za kosom čudi res odličnemu okusu. Pa ne preveč – vsak kos vsebuje okoli 100 kalorij 😉
Aloha!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Zdravo, zelo lušna stran, šele včeraj sem prvič naletela nanjo in zagotovo bom sedaj večkrat pokukala. Lušni in zanimivi, zdravi recepti, ravno to kar potrebujem. Bi pa nekaj vprašala…danes sem spekla bananin kruh s kokosovo moko, vse točno po receptu, ampak mi ni uspelo, čist premoker, pocast, niti malo podobno kruhu in vajinemu na fotkah 🙁 Pa tako sem se veselila. Kaj mislita da bi lahko bilo krivo? Imata že morda takšno izkušnjo, vse sem naredila točno tako kot pišeta.
Lep dan in še kaj pokukam med recepteke
Zdravo Jasna! Naju veseli da si naju odkrila in hvala za pohvale :p glede kruhka pa večkrat ga narediva in vedno uspe, mogoče je bil problem v kokosovi moki midva ga delava z fino mleto kokosovo moko, ta absorbira več tekočine. Sva pa ga tudi naredila z malo manj fino mleto in je bil malo bolj sočen ampak še vedno kot kruh:)lahko pa tudi da so bile tvoje banane malo večje in je bilo že v štartu preveč mokrih sestavin, v takem primeru daš malo moke več, da pride malo bolj gosta zmes:) upava da ti naslednjič uspe:)
Zdravo, Hvala za vajin odgovor, sem šele danes spet malce pogledala na vajino stran. Res imata fine receptke, tako da bom zagotovo veliko jedi preizkusila. Glede kruhka pa je tako. Ko sem ga delala drugič je uspel in bil popoln. Sedaj ga pečem skoraj 2x tedensko, upsssss, ampak je res dober in ga takoj zmanjka. Ni bil problem v moki, ga delam s klasično grobo kokosovo moko. Problem je bil v bananah, ker če so res preveč zrele, je masa potem bolj tekoča in je zato bil tako rahel. Sedaj ga vedno nardim s srednje zrelimi bananami in je super, kompakten, lepo se razreže. dam pa samo malce manj čokolade in dodam raje še dobri dve žlici pravega kakava, tako da ima potem bolj kakavov okus, banana pa se malce zgubi. Res sem navdušena nad kruhom in nasploh nad vajnim kuharskim ustvarjanjem. Le tako naprej 🙂
Mmmm, odlično! Uspel v nulo! Preprost recept z dokaj malo sestavinami in take imam najraje. Dodala sem le še kardamom, se mi je zdelo, da paše z blizajocimi se prazniki, in je izpadlo ful okusno.
Še naprej nas razveseljujta z odličnimi in izvirnimi recepti!
Zdravo Urška!
Hvala za pohvale in ker naju spremljaš 🙂 Vesela sva, da je kruhek uspel in da vam je všeč:) super ideja za kardamom, ki je itak top začimba in med prazniki res ne sme manjkati:) Lp, Midva
Super kruhek in odlična malica/posladek =)
Izgleda zelo dobro bom probala:)
Kruhek je odlično uspel! Hvala za recept. Me pa zanima, če ste ga že zamrznili in kako se obnese?
Zdravo Nika!
Odlično, seveda lahko ga daš zamrznit se odlično obnese.
lp, Midva
Pozdravljen!
Imam eno vprašanje…je kokosova moka mišljena kot moka (fino mleta) ali kot kosmiči?
Že v narej havalaaaaaaaaaaaaaaa,
Veronika
Zdravo Veronika!
Mišljena je kot grobo mleta moka(kosmiči).
Lp, Midva:)
To je pa obvezno, da sprobam
Lahko dam navadno maslo?
Lidija,
lahko, v isti količini.
Zdravo, bananin kruh zgleda odlično. 🙂 Zanima me ali sta ga mogoče kdaj pekla brez jajc? Imam prijateljico, ki je alergična na jajca in laktozo, druga na gluten. Malo zakomplicirano 😉
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Nina
Nina,
uf, potem moraš pa res izbirati, kaj boš pripravila, da lahko jesta obe prijateljici. Žal še nisva poskušala peči tega kruha brez jajc, ker imajo ključno vlogo v njemu.
Heiila
Vajin profil mi je zelo všeč, vedno se nasmejem,ko berem recept.
Vprašala bi a lahko uporabim 3 večje banane. Ali preračunam recept na 3 banane.
Hvala za odgovor.
Vesna,
lahko uporabiš tri večje banane, bo ok.