Azijski zelenjavni rezanci s piščancem
Kuhinjski karate
Pridi, vabiva te na azijske urice, kjer se bo na polno sekljalo, veliko pražilo in pošteno cmokalo.
Danes so na vrsti čudoviti zelenjavni rezanci polnega okusa in skorajda brez ogljikovih hidratov. Popolno kosilo, ki pa te ne preobrazi v sumoborca.
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Za mehkega marinirančka si nagrabi:
500 piščančjih prsi
3 žlice sojine omake
1 žlička česna v prahu
3 ščepce ingverja v prahu
1 žlička koriandra
pol limone
2 žlici olja (midva sva uporabila sezamovega)
2 žlici kisa
1 žlica gorčice
1 žlica medu (ali poljubnega sladila)
1 žlička soli
Za najdietnejše rezance nakupi:
1 korenček
1 bučko
1/4 glave zelja
Azijski paketek za 4 osebe vsebuje še 4 jajca in pest arašidov
Pograbi katano, zaderi se ‘Banzaiii!’ in piščančje prsi nasekaj na zelo tanke rezinice. Skupaj z vsemi sestavinami za marinado jih stlači v posodo, kjer naj 2 uri čakajo na boljše čase.
Tvojemu smrtonosnemu rezilu ne uidejo niti korenček, bučka in zelje, saj jih v nekaj hitrih sunkih narežeš na tanke rezance.
Iz marinade poberi meso in ga v voku ali ponvi popeci v dveh rundah – najprej prvo, nato pa še drugo polovico, vsako po dve minuti. V nasprotnem primeru bi se lahko piščanček poslovil od tekočine in s tem tudi sočnosti. Popečeno meso stresi v posodo in jo daj na stran ter pokrij s pokrovom.
Marinado, ki je ostala, zalij z malce vode.
Praženja se loti po principu stir-fry, kar pomeni, da na visoki temperaturi na hitro popražiš za eno porcijo sestavin.
V razbeljen vok špricni olje in vanj ubij jajce. Ko to malce zakrkne, v vok stresi četrtino zelenjavnih rezancev in četrtino mesa. Dodaj 2-3 žlice marinade in ob stalnem mešanju praži tri minute.
Izjemno hitremu azijskemu krožniku manjkajo le še nasekljani arašidi in kolešček limone.
Najlepše pri tem sočnem, slastnem in zabavnem obroku je, da pušča dober okus v ustih in odbija slabo vest.
ลอง กิน