Slivova marmelada s temno čokolado
Čokočešplja
Skrijte se, enolične marmelade ter številni čokoladni, lešnikovi in drugi namazi! Na mizo se je prikotalila nova kraljica palačink in rogljičkov!
Gre za slivovo marmelado s temno čokolado, ki navdušuje z edinstvenim okusom. Toplina in svilnata tekstura čokolade se odločno zoperstavi blagemu kislemu okusu sliv, rezultat pa je marmelada, ki z okusom spominja na imenitno sadje, oblito s čokolado.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
1,25 kg sliv
1 vrečka Dr. Oetker Gelfix 4:1
250 g sladkorja
100 g temne čokolade
Priprava
Postopek:
- Slive speri in osuši, nato pa izkoščiči in razpolovi.
- V posodici zmešaj 2 žlici sladkorja in vrečko Gelfixa 4:1.
- Slive stresi v lonec in dodaj mešanico sladkorja in Gelfixa.
- Dobro premešaj in kuhaj, da se slive zmehčajo.
- Slive spasiraj, nato k njim stresi še 250 g sladkorja.
- Ob rahlem vrenju marmelado mešaj in kuhaj 3 minute.
- V marmelado stresi 100 g nalomljene temne čokolade in dobro premešaj.
- Marmelado natoči v sterilizirane kozarce, ki jih zapreš in pokriješ s kuhinjsko krpo.
- Kozarce pusti pokrite en dan, nato jih shrani v špajzo.