Sladoledna kupa z vročo karamelo in hrustljavimi jabolki
Kupa slastnih nasprotij
Najimenitnejše sladice tvojim brbončicam zaigrajo simfonijo kontrastov tako v okusu in teksturi kot tudi v temperaturi.
Ta kupa ima vse našteto: sladko-kislo, vroče-hladno in kremno-hrustljavo. Nič hudega sluteč sladoled se topi pod vročim karamelnim prelivom s cimetom, ekstremno hrustljavo piko na i pa zaključi Kotányi Natural Snack jabolčni čips.
Morava reči, da so mojstri pri Kotányi zopet zadeli žebljico na glavico, ker jim je uspelo pričarati res krhek in hrustljav jabolčni čips.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Recept
Sestavine za dve kupi:
2 pesti Kotányi Natural Snack jabolčnega čipsa
6 kepic vanilijevega sladoleda
Karamelni preliv s cimetom:
200 g sladkorja
75 g masla sobne temperature
180 ml sladke smetane
1 žlička cimeta
1 ščepec soli
Postopek
Karamela s cimetom:
- V srednje široko posodo stresi sladkor in jo pristavi na nizek-srednji ogenj.
- Segrevaj in mešaj, da se ves sladkor raztopi, kar lahko vzame dobrih 10 minut.
- Ko je karamela jantarne barve, vanjo stresi na kocke narezano maslo.
- Z metlico mešaj, da se maslo raztopi in skupaj s karamelo združi v homogeno zmes.
- Zdaj v posodo previdno zlij polovico sladke smetane, ki bo ob stiku z vročo karamelo malce popenila.
- Dobro premešaj, nato primešaj še drugo polovico smetane.
- Posodo odstavi, v karamelni preliv pa frcni žličko cimeta in ščepec soli.
Izgradnja kupe:
- V dva lična kozarca nakupčkaj po 3 kepice vanilijevega sladoleda.
- Po sladoledu prelij še vroč karamelni preliv s cimetom, pri čemer ni potrebno biti škrt.
- Vsako kupo zaključi s pestjo hrustljavega jabolčnega čipsa, ki ga prej v pesti stisneš, da se malce zdrobi.
To je to! Pograbi žlico in se zakoplji v kupo slastnih nasprotij!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!