Šampinjoni po burgundsko
Le še pol ducata dni!
Kadar se gospa Božičkova spravi delat svojo slavno pečenko, mora za prilogo vedno poskrbeti Božiček. Ker kosmati dobrodušnež dobro ve, da njegova polarna dama obožuje gobe vseh vrst in oblik, jih običajno vključi v svoje umotvore.
Tokrat je Božiček na plano privlekel svoje najmočnejše gobje orožje – šampinjone, ki se kar 9 ur kuhajo v slastni župci na osnovi modrega pinoja.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
1 kg šampinjonov
500 ml modrega pinoja (burgundca)
250 ml vode
200 g masla
1 žlička worcester omake
0,5 žličke popra
3 zelenjavne jušne kocke
4 stroki česna
0,5 žličke čebule v prahu
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Vse sestavine preprosto stresi v velik pisker in ga pristavi na ogenj.
- Ko zmešnjava zavre, lonec pokrij s pokrovko, ogenj pa zmanjšaj ravno toliko, da tekočina narahlo brbota.
- Na vrsti je 6-urna kuha s pokrovko ter dodatna 3-urna kuha brez pokrovke.
- Gobice po okusu dosoli, postrezi pa z omako, v kateri so se kuhale.
Čeprav je to že skoraj neverjetno, bodo poštrihani gobani naslednji dan še boljši, v hladilniku pa naj bi zdržali več dni.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!