Raffaello tortica z malinami v kozarčku
Čin-čin!
O tej ustekleničeni tortici bi lahko govorila tjavendan, le kje naj začneva? Pri vrhu, kjer se bohoti bogata krema z mlečnim namazom? Na dnu, ki ga prekriva zajetna plast slastnih piškotnih drobtin s kokosom? Ali pa naj se je lotiva na sredini, kjer za malinovo ograjo leži bazenček mandljevih lističev?
Dovolj slepomišenja, take tortice se loti le na en način – z žlico zajameš vse plasti naenkrat in si jih veselo zbašeš v usta.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Sestavine za 5-6 kozarčkov
Piškotno dno:
100 g maslenih piškotov
50 g masla
2 žlici kokosove moke
1 žlica Dr. Oetker sladkega prahu
Ostalo:
sveže maline
5-6 žličk Dr. Oetker mandljevih lističev
Krema:
250 g maskarpone sira
250 ml sladke smetane
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
1 žlica Dr. Oetker sladkega prahu
2 žlici mlečnega namaza (Lino Lada milk)
Postopek
Piškotno dno:
- 100 g maslenih piškotov zmelji ali fino zdrobi in jih zmešaj z žlico sladkega prahu, 50 g stopljenega masla in 2 žlicama kokosove moke.
- Piškotno zmes razdeli med 5-6 kozarčkov, nato jo potisni ob dno.
- Maline razpolovi in jih nanizaj eno ob drugi ob steni kozarca po vrhu piškotnega dna.
- Na sredino stresi žličko mandljevih lističev.
Krema:
- V posodi zmiksaj 250 g maskarpone sira, vrečko vanilin sladkorja, žličko vanilijeve paste, žlico sladkega prahu in dve žlici mlečnega namaza.
- V drugi posodi premikasti 250 ml sladke smetane v stepeno smetano.
- Smetano s spatulo primešaj h kremi.
- Kremo nabrizgaj v kozarčke, v po vrhu pa posuj mandljeve lističe.
- Kozarčke postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.