Proteinski ježki
Kosmate kroglice za brezskrbno sladkanje
Če se ti ob trmastem vztrajanju pri novoletnih zaobljubah pod nogami nenehno pojavljajo polena v obliki mamljivih sladic, ti v pomoč z veseljem skotaliva krdelo proteinskih ježkov.
Ti okrogli glodalci so sočni, polnega okusa in nabiti s proteini – povrh vsega pa se divje otepajo sladkorja. Privošči si jih, slaba vest bo ostala za vogalom 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Ježki:
1 vrečka čokoladnega Dr. Oetker proteinskega krem pudinga
250 ml mleka
1 žlica čokoladnega proteinskega namaza
150 g savoiardi piškotov
150 g keksov brez dodanega sladkorja
3 žlice ruma
5-10 žlic mleka
kokosova moka
Postopek
Ježki:
- V sekljalniku zmelji 150 g savoiardi keksov in 150 g keksov brez dodanega sladkorja.
- Proteinski puding skuhaj po navodilih v 250 ml mleka.
- V puding vmešaj mlete kekse, 3 žlice ruma, žlico čokoladnega proteinskega namaza.
- Po potrebi dodaj 5 – 10 žlic mleka – masa ne sme biti presuha.
- Iz mase oblikuj kroglice, težke 80 g.
- Vsako kroglico povaljaj v kokosu in jo postavi v papirček za muffine.
- Ježke postavi v hladilnik, da se ohladijo.