Princeske z Linolado in jagodami
Princeskina romantična oblačila
Legenda pravi, da je povprečna princeska nadvse romantične sorte. Pozornost, vrtnice in čutna poezija predstavljajo ključ do njenega srca, najraje pa zaspi ob srčni podoknici.
Še dobro, da najine princeske niso povprečne, saj jim ni mar za take oslarije, temveč raje očarajo z bogato kremo z belo Lino lado ter klasično kombinacijo smetane in jagod. Hrustljava obleka iz paljenega testa pa je le slastna pika na i.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Paljeno testo:
110 g pšenične bele moke
3 jajca
190 ml vode
75 g masla
1,5 žlice sladkorja
¾ vrečke pecilnega praška
1 ščepec soli
Krema:
500 g maskarpone sira
4 zvrhane žlice bele Lino lade milk
Stepena smetana:
350 ml smetane za stepanje
1 vrečka kremfixa
Dodatek:
14 svežih jagod
Naštete sestavine so namenjene 14 princeskam.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Paljeno testo:
- Pred vsako vadbo se je potrebno ogreti, zato pečico nažgi na 190 °C.
- Kozico pristavi nad srednji ogenj in v njej segrej vodo in maslo, da se ta stopi – skoraj do vretja.
- Dodaj sladkor in ščepec soli.
- V drugi posodi zmešaj pecilni prašek in moko.
- Kozico odstavi in primešaj zmes moke in pecilnega praška, nato pa jo vrni nad ogenj. Njeno vsebino s kuhalnico divje mešaj toliko časa, da nastane homogena zmes, ki se lepo odlepi od sten posode.
- Kozico odstavi in pusti, da se masa ohladi.
- Zopet pograbi kuhalnico, nato pa v maso vmešaj vsako jajce posebej – preden dodaš novega, mora biti zmes gladka in homogena.
- Dobljeno testo natlači v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom. Na dva pladnja za peko, prekrita s peki papirjem, nabrizgaj 14 enakih kupčkov.
- Kupčki bodo v pečici narasli, zato ne pretiravaj z njihovo velikostjo in jih ne nabrizgaj preblizu enega drugemu.
- Testo za princeske se peče v predogreti pečici 25-30 minut na 190 °C.
- Ko je peke konec, se mora testo dobro ohladiti, nato pa kupčke prereži tako, da jim snameš kapo.
Krema:
- Maskarpone in linolado električno zmiksaj.
Stepena smetana:
- V posodo zlij smetano za stepanje in stresi Kremfix prašek.
- Smetano stepi do stepene smetane, ki ne sme zdrsniti iz posode, ko jo obrneš na glavo.
Oblačenje princeske:
- Končno je nastopil trenutek, ki ga je čakal cel kraljevi dvor!
- Z dresirno vrečko nabrizgaj kremo v pečeno testo.
- Na kremo položi na tanke rezine narezano jagodo – vsaka princeska dobi celo jagodo.
- Na vrsti je stepena smetana, ki jo prav tako nabrizgaš na jagode.
- Vse skupaj lično pokrij z odrezanim klobukom, na koncu pa potresi s sladkorjem v prahu.
Tako lično naličene princeske pustijo celo kraljestvo brez besed.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!