Panakota s pasijonko
Že čez 5 dni bo znano, ali smo bili letos pridni!
V prazničnem obdobju je sledeč scenarij še kako poznan: k tebi je navabljeno celo krdelo sorodnikov, prijateljic ali podobnih sladkosnedih prišlekov, vsi pa od tebe pričakujejo slastno sladico.
Ni fer, da v takih trenutkih preždiš cel dan v kuhinji! K sreči je lahko volk sit, koza pa cela.
Panakota z vročim prelivom iz pasijonke je že smešno enostavna in hitra za pripravo, s svojim izgledom in okusom pa bo sezula vse prisotne.
Nežen okus in kremna tekstura predstavljata odlično podlago razigranemu prelivu iz pasijonke.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Za 4 panakote:
500 ml sladke smetane
100 ml mleka
1 vanilijev strok
2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
6 listov želatine
Pasijonkin preliv:
3 pasijonke
100 ml vode
2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Panakota:
- V kozico nameči mleko, smetano in sladkor.
- Strok vanilije razpolovi in z noževim rezilom iz njega postrgaj semena. Tako semena kot obe polovici stroka vrzi v kozico k ostalim sestavinam.
- Kozico pristavi na srednji ogenj in zavri njeno vsebino.
- Ogenj zmanjšaj in zavrzi obe polovici stroka.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in čmokni v smetanasto zmes.
- Nad nizkim ogenjem segrevaj in mešaj, da se vsa želatina popolnoma raztopi.
- Dobljeno osnovo vlij v simpatične kozarce in jih vsaj za 3 ure postavi na hladno.
Pasijonkin preliv:
- Pasijonke prepolovi in iz njih postrgaj semena in meso.
- Skupaj z vodo in sladkorjem v prahu jih segrevaj, da se malce zgostijo.
- S paličnim mešalnikom jih na hitro zmiksaj.
Nežno panakoto postrežemo s še vročim pasijonkinim prelivom.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!