Nutelkoti
Nutellini popokančki
Če je ena slaba lastnost piškotov, da jih je težko prenehati glodati, so tile popokančki naravnost nesramno podli. Kot da ni dovolj, da so odlični – še njihova priprava je res enostavna!
Ko zagrizeš v tanko krhko skorjico prvega piškota in se srečaš s sočnim nutelinim jedrom, ne prenehaš žvečiti, dokler ne uničiš vseh. Koščki lešnikovega krokanta so le hrustljava pika na i.
Levji delež zasluge, da se jim ni moč upreti, gre preprosto nepogrešljivim Dr. Oetker izdelkom.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
250 g Nutelle
150 g moke
0,5 žličke Dr. Oetker pecilnega praška
1 jajce
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
Za povrh:
Dr. Oetker lešnikov krokant
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Priprava:
- Pečico segrej na 170 °C.
- V skledo nameči 250 g Nutelle, 1 žličko vanilijeve arome in 1 jajce.
- Vse skupaj zmiksaj.
- V ločeni posodi zmešaj 150 g moke in 0,5 žličke pecilnega praška.
- Moko primešaj k nutelini zmesi.
- V globok krožnik stresi lešnikov krokant.
- Iz mase z dlanmi oblikuj enako velike kroglice.
- Če želiš, lahko poljubno število kroglic postaviš v krokant in pritisneš, da se jih prime. Midva sva hrustljavo frizuro privoščila polovici piškotkov.
- Kroglice razporedi po pekaču, obloženem s papirjem za peko.
- Piškotke peci 8-10 minut pri 170 °C.
Piškotni tek!
Piškoti so super 🙂 Moji ljubitelji Nutelle so jih hitro pospravili.
Sicer pa velikokrat pečem po vajinih receptih im so vsi OK.
Me pa nekaj zanima, tako off topic, ali ste kdaj razmišljali, da bi na strani naredili možmnost tiskanja? Ker tole obliko zdaj natisne na ogromno straneh…… Jaz sem še stare šole, in si rada kakšen recepte še vedno natisnem….
Mateja,
glede tiskanja sva že razmišljala, a nikoli ne utegneva vključiti k receptom. Morda v prihodnje 🙂