Marmelada iz gozdnih sadežev z zmanjšano vsebnostjo sladkorja
Kaj je to za ena čarovnija?
Dobrodošli v najinem laboratoriju. Danes je na vrsti prav poseben poskus: priprava slastne sadne marmelade s precej zmanjšanim deležem sladkorja in posledično kalorij – kar 40 % manj!
Ne gre za posluževanje trikov ali magije, temveč posebnega Dr. Oetker želirnega sladkorja s stevio.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Marmelada:
1 kg zamrznjenih gozdnih sadežev
1 vrečka Dr. Oetker želirnega sladkorja Stevia
Postopek
Marmelada:
- Zamrznjeno jagodičevje stresi v lonec in dodaj želirni sladkor.
- Nad močnim ognjem segrevaj in mešaj do vretja.
- Med mešanjem kuhaj še tri minute.
- Če se na vrhu pojavi pena, jo odstrani, nato marmelado po želji spasiraj in nemudoma vlij v pripravljene kozarce.
- Zapri jih, obrni na glavo in pusti stati 5 minut.