Mariniran češnjev paradižnik s suhimi slivami
Male kroglice na razvajanju
V najmodernejših kulinarčnih toplicah The Paradajz ponujajo mnoge napredne programe sprostitve za paradižnike vseh velikosti, barv in oblik. Najnovejša pridobitev pa je marinadna kopel za simpatične češnjevce.
Starodavna tehnika mariniranja skupaj s suhimi slivami botruje sočni prilogi iz češnjevih paradižnikov izjemno bogatega okusa.
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Za sočen kupček si priskrbi:
300 g večbarvnega češnjevega paradižnika
1/2 limone
2 pesti suhih sliv
oljčno olje
sol
poper
[adinserter block=”1″]
Češnjev paradižnik operi in se loti blanširanja. Za 20-30 sekund ga potunkaj v jacuzzi z vrelo vodo, nato po ga odcedi in brž vrzi v ledeno kopel, da zaustaviš kuhanje. Olupi ga.
Suhe slive stresi v manjšo posodo, jih prelij z vodo ravno toliko, da so vse pod gladino in jih kuhaj 10-15 minut.
Nag paradižnik stresi v skledo in ga prelij s slivami in tekočino, v kateri so se kuhale.
Dodaj nasekljan peteršilj, sol in poper po okusu ter pošpricaj s sokom pol limone in 5 žlicami oljčnega olja. Premešaj in za 2 uri postavi v hladilno jamo.
Iz kulinaričnega welnessa se paradajzek vrne čil, spočit, predvsem pa sočen in izjemnega okusa, zahvaljujoč izraziti sladkobi suhih sliv.
Paradajzast tek!