Mandljevi kukiji brez moke
Krdelo okusnežev
Pred teboj je zapuščina generala Mandlja. Pod njegovo taktirko je zrasel rod novih piškotov, ki so se znebili odvečnih ogljikovih hidratov in se povsem poslovili od moke. Pravzaprav so tako močno mandljasti, da bodo prav vsi sprejeti v Marcipanov vod.
Čreda hrustljavčkov sestoji iz:
2 jajc
100 g mandljeve moke
70 g masla
20 g celih mandljev
30 g temne čokolade
1 žlice agavinega sirupa
2 žličk naravnega sladila SugarSweet 1:2
1 žličke pecilnega praška
1 žličke vanilijeve arome
Razbij jajci, ju posuj s SugarSweet in penasto umešaj. V drugi posodi zmešaj mandljevo moko in pecilni prašek.
Mandljevo moko med neprestanim mešanjem vsuvaj k jajcem, nato v posodo vrzi še maslo sobne temperature. Povrhu pljuskni agavin sirup in aromo vanilije ter z električnim mešalnikom sestavine pošteno premešaj.
Z absurdno velikim nožem izvedi masaker nad temno čokolado in celimi mandlji in jih vmešaj k masi.
Iz mase oblikuj kroglice, jih nameči na pekač, prevlečen s papirjem za peko in potlači v piškotne polpete.
Intenzivno urjenje za vrhovne piškote Marcipanovega voda traja 10 minut pri 180 stopinjah.
Po prejemu odlik so se piškoti od sreče kar metali en po drugemu!
Medalja za izjemno mandljevost je bila podeljena stotniku Kukiju, saj je dokazal da ima čokolado res na pravem mestu.
Kje pa kupujeta mandlejvo moko ali pa lešnikovo, ki sem jo tudi že zasledila v receptih?
Mandljevo moko in lešnikovo pa kupujeva pri oljarni pečarič (http://www.oljarna-pecaric.com/files/Cenik%20MOKE.pdf). Lp, Midva:)
Mok ne izdelujejo in tržijo več 🙁
Sva slišala, kakšna škoda:(Pa tako poceni in kvalitetne so bile:(
Kje pa lahko sedaj kupiš fino mleto mandljevo moko?😉
Sukrin jo ima v vseh specializiranih trgovinah z športno prehrano in tudi v Leclercu jo lahko dobiš. Zasledila sva jo pa tudi v trgovinah z zdravo prehrano Vita care in Kalček. Lp, Midva:)
Lahko namesto mandljeve moke uporabim kokosovo fino mleto in namesto celih mandljev se kokosovo mleto moko?
Pravkar sem naredila te hrustljave Mandeljeve kukije brez moke in so naravnost nebeški ,saj obožujem mandelje . Ker nisem imela dovolj razmaščene mandeljeve moke , sem dala za dobro polovico mletih mandeljev pa so prav tako uspeli .