Kokosovi huzarski krapki z malinovo marmelado
Še 15 receptov te loči od božiča!
Božična legenda narekuje, da so huzarski krapki nastali, ko je škrat Huzar poskušal s piškoti posnemati Rudolfov rdeč smrček.
Na sredini vsakega krhkega piškotka, obogatenega s kokosom, se tako nahaja rdeča pika v obliki malinove marmelade.
Ti krapki so tudi odlični za vzajemno pripravo z našimi najmlajšimi!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
200 g masla
200 g moke
100 g grobe kokosove moke
100 g sladkorja
1 vanilin sladkor
2 rumenjaka
3 žlice malinove marmelade
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Piškoti:
- Dobro ohlajeno maslo nareži na kocke in ga zmešaj z moko, kokosovo moko in vanilinim sladkorjem, da dobiš drobtine. To delo najbolje opravi multipraktik.
- Primešaj oba rumenjaka, nato vse skupaj zgneti v kepo in za 2 uri postavi v hladilnik.
- Iz ohlajene mase z dlanmi oblikuj kroglice, težke približno 20 g. Na sredino vsake vtisni luknjico s pomočjo držala kuhalnice.
- Če bo masa prehladna, bo ob vtisu kuhalnice razpokala. V tem primeru kroglice valjaj po rokah dlje časa.
- Krapke pečemo 10-15 minut pri 180 °C.
Polnilo:
- Marmelado na kratko segrej v mikrovalovni pečici in z njo napolni luknjice v piškotkih.
- Zdaj moraš pridno počakati, da se marmelada posuši. To se bo zgodilo šele po enem dnevu ali dveh, zato priporočava, da vmes postaviš stražo proti piškotožerom.
- Piškotke lahko zdaj končno pospraviš v kozarčke ali pa jih strumno požreš.
Tako, cel stampedo krhkih huzarskih krapkov je že nared za požret!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!