Hot dog štručke
Nove zvezde piknikov
Ja, saj razumeva – s piknikom je že tako dovolj priprav, le kdo se bo ubadal še z domačimi hot dog štručkami?
Kupljene so sicer sprejemljive, a ko poskusiš domače, poti nazaj ni. Da ne govoriva o vseh “oh”-ih in “ah”-ih, ki jih bo sprožila košarica svežih štručk na piknik mizi. Že zaradi tega se splača!
Aja, pa pomaga, da so simpl kot pasulj.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Testo:
500 g moke
100 ml mlačne vode
150 ml mlačnega mleka
100 ml olja
1 žlica sladkorja
1 žlička soli
1 vrečka suhega kvasa (7g)
Ostalo:
1 jajce
1 žlica mleka
Črni in/ali beli sezam
Postopek
Testo:
- V posodo stresemo moko in dodamo sladkor, sol in suhi kvas.
- Dodamo vodo, mleko in olje, nato sestavine zmešamo.
- Testo gnetemo, da postane gladko, prožno in voljno – s kuhinjskim robotom to traja 6 – 8 minut.
- Posodo s testom pokrijemo s folijo ali z vlažno krpo in jo postavimo na toplo.
- Testo naj vzhaja toliko časa, da se podvoji po prostornini, približno 1 uro.
Oblikovanje in peka:
- Testo zvrnemo na pomokano površino in ga razdelimo na 6 enako velikih delov, vsakega pa oblikujemo v kroglico.
- Kroglico razvaljamo v podolgovato elipso, ki jo nato počez zvijemo v štručko.
- Štručke zbiramo na pekaču s peki papirjem, obrnjene s šivom navzdol.
- Pokrijemo jih in pustimo vzhajati 30 minut.
- Pred peko štručke premažemo z mešanico jajca in žlice mleka.
- Posujemo jih s črnim ali belim sezamom.
- Štručke pečemo 15–20 minut pri 180 ºC.