Hitra pašta fižol s klobaso
Pripravljena, kot bi trenil
Tale pašta fižol je za vse prezaposlene, ki žonglirajo z neštetimi dnevnimi obveznostmi, a se ne bi želeli odreči okusnemu domačemu kosilu. Pripravljena je res ekspresno – od prvega sekljaja čebule pa do prvega srkljaja žlice mine le pičlih 20 minut, kar pa se nikakor ne pozna na bogatem okusu.
Užgane so bile ravno prave bližnjice!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept za 4-6 oseb:
Sestavine:
1 velika konzerva rjavega fižola (480 g neto ploda)
1 dimljena klobasa za kuhanje
1-2 pesti testenin
800-900 ml piščančje ali zelenjavne juhe
1 lovorjev list Kotányi
1 ščepec majarona Kotányi
2 žlički Kotányi mlete sladke paprike
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 čebula
2 stroka česna
1 žlica oljčnega olja
1 žlica kisa
poper
sol
Postopek
Priprava:
- Čebulo nareži na majhne kocke, česen pa na drobno sesekljaj.
- V pisker vlij žlico oljčnega olja in na njemu nekaj minut praži čebulo, da se zmehča.
- Dodaj česen in praži še kako minuto.
- Po čebuli potresi mleto papriko, dodaj lovorjev list in majaron ter mešaj pol minute.
- Dodaj paradižnikov koncentrat in pomešaj, nato v kastrolo stresi fižol s tekočino vred ter zlij jušno osnovo.
- Vse skupaj premešaj, nato segrevaj do vretja.
- Polovico enolončnice prelij v ločeno posodo, kjer jo fino spasiraš s paličnim mešalnikom.
- Spasirano polovico vrni v lonec in dodaj klobaso in testenine.
- Kuhaj toliko časa, da se testenine skuhajo.
- Na koncu v pašto fižol vmešaj še žlico kisa.
Kdaj se doda zlicka kisa?
Daniela,
kis se doda povsem na koncu, hvala za opozorilo, sva dodala v recept.