Enostavna rulada
Zvito enostavna
Ob hudem napadu sladkosnednosti ne kompliciraj. Pripravi osnoven biskvit in ga skupaj z nutelo zvij v bogato rulado.
Brez okraševanja, brez pretiravanja – prava poslastica za začetnike!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za SPAR.
Naročnik oglasa je SPAR Slovenija d.o.o.
Recept
Biskvit:
5 jajc
5 žlic sladkorja
5 žlic moke
pol vrečke pecilnega praška
Premaz:
10–15 žlic mleka
250 g nutele
Postopek
Rulada:
- V posodici zmešaj moko in pecilni prašek.
- V drugo ubij jajca in stresi sladkor, nato jih stepi do penastega.
- Presej eno polovico moke in premešaj, potem pa še drugo.
- Biskvitno zmes zlij na pekač, prekrit s papirjem za peko, in jo razmaži.
- Biskvit peci 10–15 min pri 200 ºC.
- Takoj po peki še vročega zavij v krpo.
- Ko se ohladi, ga odvij in odreži roba.
- Biskvit dobro namoči z mlekom.
- Po njem nabrizgaj nutelo in jo razmaži. Za lažje brizganje nutelo malce pogrej.
- Rulado tesno zvij, nato pa zavij v alu folijo in postavi v hladilnik.
- Pred postrežbo rulado pusti kratek čas na sobni temperaturi, da razvije okus.