Čokoladno-metini kozarčki z OREO drobtinami
Juhuhu, še okroglih 10 dni do daril!
Škratje so malce usekana bitja – nori so na zeleno barvo in če bi bilo po njihovo, bi bile vse sladice zelene. Ti kozarčki so bili sprva načrtovani kot duo OREO drobtin in nežne čokoladne kreme, a so mini možici stvar hitro vzeli v svoje roke in so vmes stlačili še drzno metino kremo z belo čokolado, ki je seveda zelene barve.
Čokolada in meta se v tem kozarčku takoj udarita za nadvlado okusa, OREO drobtine pa se hrustljavo brigajo zase.
Taki kozarčki so super način, kako posladkati sodelavce! Ti recepti vedno zažgejo: arašidova krema s čokolado, mascarpone krema z borovnicami in ombre panna cotta z jagodami in belo čokolado.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Metina čokoladna krema:
100 g bele čokolade
250 ml sladke smetane za stepanje
1-2 žličke metine arome
Čokoladna krema:
100 g temne čokolade
300 ml sladke smetane za stepanje
1 zvrhana žlica sladkorja v prahu
Ostalo:
OREO grobe drobtine
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Metina čokoladna krema:
- V kozico vrzi belo čokolado s 50 ml sladke smetane in jo raztopi nad nizkim ognjem.
- Preostalo smetano električno stepi do čvrstega – ko posodo obrneš na glavo, smetana ne sme spolzeti ven.
- K čokoladi primešaj metino aromo, pri tem pa pazi, da ne pretiravaš – aroma je nadvse izrazitega okusa.
- Počakaj, da se čokolada ohladi do mlačnega, nato jo s spatulo primešaj k stepeni smetani.
Čokoladna krema:
- V kozico zlij 50 ml sladke smetane in vanjo nalomi čokolado. Nad nizkim ognjem jo mešaj, da se raztopi, nato dodaj še sladkor v prahu.
- Pusti, da se čokolada shladi do mlačnega.
- Preostalo smetano stepi do stepene smetane.
- 1-2 žlici stepene smetane zmešaj v čokolado, da jo razredčiš.
- Čokoladno zmes s spatulo primešaj k stepeni smetani.
Gradnja sladice:
- Za lepo ločene plasti v kozarčku priporočava uporabo dresirne vrečke.
- Na dno kozarčka natrosi OREO drobtine.
- V kozarček izmenično nabrizgaj plasti mentolove in čokoladne kreme.
- Po vrhu posuj OREO drobtine.
Očitno škratje vedo, kaj delajo – ti kozarčki so naravnost slastni.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!