Brancin po mediteransko
Kraljeva nova oblačila
Brancin spada med najbolj priljubljene ribe, ki se poleti znajdejo na naših morsko obarvanih krožnikih. Najpogosteje je to nežno ribo moč najti ob klasičnih sestavinah, kot so blitva, krompir in tržaška omaka, kar pa ne pomeni, da ne more kraljevati tudi med bolj drznimi okusi.
File brancina, ki je praktično konfitiran v mešanici olja in masla, je izjemno sočen in nežen, v družbi močnih okusov, kot so kapre, limone in češnjevi paradižniki, pa se počuti kot riba v vodi.
Recept
Sestavine:
4 fileji brancina
60 ml olja
50 g masla
1 manjša bio limona
3 žlice kaper
0,5 žličke sladke paprike
1 žlica sesekljanega peteršilja
pest češnjevih paradižnikov
poper
sol
Priprava
Postopek:
- Pečico nastavimo na 200 ºC, funkcija gretja zgoraj in spodaj.
- Fileje brancina posolimo in popopramo ter jih položimo v širšo ognjevarno ponev ali litoželezno posodo.
- Maslo raztopimo in ga zmešamo z oljčnim oljem, dobljeno zmes pa polijemo po filejih.
- Brancina narahlo posujemo s sladko rdečo papriko ter jih potresemo s sesekljanim peteršiljem.
- Po filejih in naokoli razporedimo kapre, češnjeve paradižnike in tanke rezine limone.
- Posodo postavimo v pečico za 20 minut.
- Brancina postrežemo še vročega, zraven pa se prileže kuhan krompir.