Limonine tortice

You may also like...

9 Responses

  1. Nusa says:

    Obozujem limonine sladice!

  2. Darja says:

    Zdravo. Imam eno vprašanje. Kakšno je kondenzirano mleko? Ali pride “krema” dovolj trda, če ne daš nič želatine? Ne bi tortic postregla kot zmrznjenih ampak samo dobro ohlajene. Lp

    • midva says:

      Zdravo Darja. Kondenzirano mleko je zgoščeno navadno mleko in je bolj goste in kremaste teksture.Dobi se ga najcenje v Lidlu, imajo pa ga tudi v večjih trgovinah. Če ga nikjer ne najdeš, lahko tako mleko pripraviš doma, vendar ti bo vzelo malo več časa.Ne, želatina ni potrebna, vendar moraš tortice vseeno dati v hladilno skrinjo, da se primerno strdijo, da jih lahko lepo in brez problema vzameš ven iz modelčkov. Nato jih lahko pustiš na sobni temperaturi 30- 45 minut in tako bodo prišle puhaste in nežno kremaste.

  3. Saša says:

    Pozdravljeni!

    Tole sladico že dolgo gledam da bi jo pripravila. Zdaj sem sem zbrala pogum. 🙂
    Zanima pa me samo,ali lahko namesto Philadelphije sirčka dam kakšen drug sirček? Mascapone ali sveži sir?
    LP

    • midva says:

      Pozdravljena Saša! Kar pogumno, ne bo vam žal, saj so tortice res odlične:) Philadelphia sirček lahko brez problema zamenjate z Mascarpone sirčkom.

      Lp, Midva

  4. natalija says:

    zivjo jaz bi samo vprasala kje sta vidva kupila kondenzirano mleko

  5. Blanka says:

    Kako pa to da sta v receptu med sestavinami 2 limoni, potem v postopku pa rabimo samo lupino in sok pol limone? Ali damo sok 2 limon in lupinico samo pol limone? Hvala 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.