Torta čokoladna zgodba brez moke
Drzni si
Pred kratkim se je boljša polovica najinega dueta mudila v Grand Hotelu Primus na Ptuju, kjer je med razvajanjem iskala navdih za novo torto.
Grand Hotel Primus se ponaša z obilico zdrave prehrane, saj si lahko gostje po programu “Bodimo fit” sami sestavijo zdrav obrok. Po drugi strani pa so gostom na voljo sladke pregrehe, ob katerih brbončice kar zaživijo.
Tjaša si je ob pogledu na vitrino z dobrotami takoj zaželela, da bi se tam znašla tudi najina tortica, zato si je zavihala rokave in se odločno podala v sladko ustvarjanje.
V okolju, ki daje poudarek tako razvajanju kot zdravju, je nastala je bogata čokoladna torta, ki pa po LCHF načelu ogljikovih hidratov skoraj ne vsebuje. Ta sladek dosežek ji je uspel, ker vanjo nalašč ni tlačila sladkorja ali moke.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Biskvit
3 jajca
3 žlice naravnega sladila SugarSweet 1:1
70 g bučnih semen
Krema
600 ml smetane
300 g temne čokolade
2 žlici naravnega sladila SugarSweet 1:1
Ostalo
Grenek kakav
Bučna semena
Sladka smetana
Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 22 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Naročnik recepta je Sava Hotels & Resorts.
Postopek
- Jajca ločimo.
- Rumenjake skupaj s sladilom stepemo, da se spenijo, beljake pa stepemo v čvrst sneg.
- Bučna semena zmeljemo v mlinčku za kavo in jih primešamo k stepenim rumenjakom.
- S spatulo nežno vmešamo sneg iz beljakov.
- Pečemo 10-12 minut na 180°C.
- Temno čokolado in sladkor raztopimo nad paro.
- Sladko smetano stepemo skoraj do konca.
- Ko se čokolada ohladi do mlačnega, jo vmešamo k smetani.
- Pečen biskvit namočimo z mlekom, nanj nanesemo kremo, jo poravnamo in posujemo z grenkim
kakavom. - Postavimo v hladilnik.
- Kos torte potresemo z bučnimi semeni, servira pa se s kepo sveže stepene sladke smetane.
Mehek bučni biskvit in žametna čokoladna krema pripravita odlično simfonijo okusov in tekstur, ob tem pa ogljikovih hidratov skoraj ni na spregled!