Marcipanov mousse s prelivom s suhim sadjem
Juhuhu, čez en teden bo Božiček tu!
V tem času se marsikdo znajde pred hudo dilemo – lepo okrašeno božično drevesce ti je nadvse pri srcu, a kaj, ko se ti ga ne da krancljati.
Na srečo obstaja preprost trik, kako pusto drevesce preobraziti v takega, ki se bohoti z okraski – pripravi slasten marcipanov mousse z vročim prelivom s suhim sadjem in povabi bližnje in prijatelje, da ti ”pomagajo” pri okraševanju.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Za 6 kozarcev puhastega moussa potrebuješ:
250 ml sladke smetane
300 ml mleka
200 g marcipana
6 listov želatine
Omamljena sadna druščina:
100 g suhih marelic
100 g rozin
sladko belo vino sladki muškat
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Mousse:
- V kozico stlači tako mleko kot marcipan in ju nad srednjim ognjem pridno mešaj, da se marcipan raztopi.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da nabreknejo. Ožemi jih in vrzi v vročo mlečno zmes. Mešaj, dokler se želatina popolnoma ne raztopi.
- Zdaj počakaj, da se mlečna zmešnjava ohladi, a pazi, da se ne strdi.
- Sladko smetano stepi in jo s spatulo nežno vmešaj k marcipanu.
- Dobljen mousse postavi v hladilnik vsaj za 3 ure.
Suho sadje:
- Suhe marelice nareži na kocke, enako velike kot rozine. Oboje vrzi v kozico in prelij s toliko vina, da prekrije vso sadje.
- Vsebino kozice segrej skoraj do vretja in kuhaj toliko časa, dokler se vino ne zreducira v gost sirup.
Pred postrežbo na vsak mousse stresi še vinjeno sadje.
Ko pred prijazne okraševalce dnevnosobnega drevja vržeš kozarec marcipanovega moussa, so okraskarji sladke ukane nadvse veseli.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!