Limonine tortice
Mali sladko-kisli nasmeški
Naslednja sladica v repertoarju nizkokaloričnih grižljajev je limonina tortica. Dvoplastna temno-svetla, hrustljavo-kremna in sladko-kisla sladica te bo očarala s svojimi kontrasti.
10 zvrnjenih tortic vsebuje:
100 ml kondenziranega mleka
175 g Philadelphia sirčka s 3% maščobe
200 ml sladke smetane
140 g polnozrnatih piškotov (midva sva uporabila ovsene piškote s sezamom)
60 g masla
SugarSweet ali sladkor
2 limoni
[adinserter block=”1″]
Potrebuješ še silikonske modelčke za muffine
Limonin sok je tudi odlično čistilo in razkužilo. Na primer, leseno desko za rezanje zdrgni z limoninim sokom, da jo dezinfeciraš in odstraniš neprijeten vonj.
V eni posodi čisto zmešaj sirček Philadelphia, kondenzirano mleko ter sok obeh limon in ribano lupinico pol limone. Sladkaj po okusu, najinim brbončicam sta ustrezali dve žlički SugarSweet 1:2.
V drugi posodi namlati smetano do čvrstega in jo s spatulo nežno vmešaj k zmesi.
Morebitne frustracije znesi nad nič hudega slutečimi piškoti in jih zdrobi v drobtine. Prelij jih s 40 g stopljenega masla in premešaj.
Zaženi izdelovalnico tort in prični z vlivanjem limonine kreme v silikonske modelčke. Napolni jih skoraj do roba, nato po vrhu potresi drobljene piškote.
[adinserter block=”2″]
Napolnjene modelčke postavi v zamrzovalnik za 2 uri.
Ko nastopi njihov trenutek, tortice vzemi iz kuhinjske Antarktike in jim sleci silikonski plašček.
Pri serviranju imaš dve možnosti: ali jih postrežeš zamrznjene, ko imajo okus in teksturo kot limonin sladoled, ali pa jih pustiš 30-45 minut na sobni temperaturi ter jih pomlatiš kremne in puhaste.
Posamezna tortica vsebuje le 140 kcal.
Zatorej se, ko zagrizeš vanjo, morebiten kisel nasmešek urno preoblikuje v polnopravno režanje.
Obozujem limonine sladice!
Zdravo. Imam eno vprašanje. Kakšno je kondenzirano mleko? Ali pride “krema” dovolj trda, če ne daš nič želatine? Ne bi tortic postregla kot zmrznjenih ampak samo dobro ohlajene. Lp
Zdravo Darja. Kondenzirano mleko je zgoščeno navadno mleko in je bolj goste in kremaste teksture.Dobi se ga najcenje v Lidlu, imajo pa ga tudi v večjih trgovinah. Če ga nikjer ne najdeš, lahko tako mleko pripraviš doma, vendar ti bo vzelo malo več časa.Ne, želatina ni potrebna, vendar moraš tortice vseeno dati v hladilno skrinjo, da se primerno strdijo, da jih lahko lepo in brez problema vzameš ven iz modelčkov. Nato jih lahko pustiš na sobni temperaturi 30- 45 minut in tako bodo prišle puhaste in nežno kremaste.
Pozdravljeni!
Tole sladico že dolgo gledam da bi jo pripravila. Zdaj sem sem zbrala pogum. 🙂
Zanima pa me samo,ali lahko namesto Philadelphije sirčka dam kakšen drug sirček? Mascapone ali sveži sir?
LP
Pozdravljena Saša! Kar pogumno, ne bo vam žal, saj so tortice res odlične:) Philadelphia sirček lahko brez problema zamenjate z Mascarpone sirčkom.
Lp, Midva
zivjo jaz bi samo vprasala kje sta vidva kupila kondenzirano mleko
Zdravo Natalija!
Kondenzirano mleko sva kupila v lidlu. Lp, Midva:)
Kako pa to da sta v receptu med sestavinami 2 limoni, potem v postopku pa rabimo samo lupino in sok pol limone? Ali damo sok 2 limon in lupinico samo pol limone? Hvala 🙂
Blanka,
hvala za opozorilo, uporabi se sok obeh limon in lupinico pol limone, ja 🙂
Sva popravila v postopku.
LP, Midva