Jogurtovi kozarčki z borovnicami in kokosom
So lahki, osvežilni in enostavni – prava piknik senzacija!
Po vsesplošnem nažiranju z dobrotami z žara se prileže nekaj osvežilnega in lahkega. Saj sladoled na tem mestu dobro odigra svojo vlogo, a če želimo zbrane navdušiti z nečem imenitnim, so tile kozarčki kot naročeni.
Odlikuje jih enostavna in hitra priprava, z atraktivnim izgledom in nepozabnim okusom dvojca borovnic in kokosa pa bodo vzbudile apetit še tako prenažrtim piknikašem.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Jogurtova krema s kokosom:
400 g grškega jogurta
200 ml sladke smetane
3–4 žlice sladkorja v prahu
4 žlice kokosove moke
Borovničeva osnova:
200 g gozdnih borovnic
2 žlici sladkorja v prahu
Za povrh:
Sveže borovnice
Postopek
Borovničeva osnova:
- V kozico stresemo borovnice in sladkor v prahu ter jih kuhamo, da se zmehčajo.
- Borovničevo osnovo odstavimo in dobro ohladimo.
Krema:
- V posodi zmešamo grški jogurt, sladkor v prahu in kokosovo moko.
- Smetano stepemo in jo s spatulo nežno primešamo v kremo.
Kozarčki:
- V vsak kozarček izmenjujoče nabrizgamo kremo in nanesemo borovničevo osnovo, da dobimo tri plasti kreme in dve vmesni plasti osnove.
- Kozarčke zaključimo s svežimi borovnicami.
- Pred postrežbo naj v hladilniku čakajo vsaj dve uri.