Piščančja nabodalca z arašidi
… in hitro aioli pomako
Pri kuhi kosila v obdobju, ko je naša mlajša mularija izrazito izbirčna, imamo na voljo tri možnosti: ali se poslužimo številnih taktik iz priročnika za krizna pogajanja, ali skuhamo dve kosili ali pa kosilo preoblikujemo njihovem okusu.
Običajno se na sporedu znajde zadnja opcija, s katero pogosto tudi pilimo našo kreativnost. Če pred smrkavce postaviš kupček piščančjih prsi, se zna marsikateremu uvihati nos. Če pred iste izbirčneže postaviš sočna piščančja nabodalca s panado iz arašidov, zraven pa blago aioli pomako, bodo izginila, kot bi mignil. Brez cvrtja – iz pečice pridejo hrustljava in sočna!
Pozor! Vse ima svoje meje, tudi otročad. Ne se truditi tlačiti vampov v kanelone, jetrca na pico ali gobe v čokolino – začuda mala usta to takoj pogruntajo.



Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Piščančja nabodalca:
8 piščančjih mini filejev
2 žlici moke
1 jajce
2 žlici mleka
100 g nesoljenih arašidov
2 žlici olja
sladka mleta paprika
sol
Dodatno:
8 lesenih špin
Pomaka:
2 stroka česna
2 žlički limoninega soka
1 ščepec soli
6 žlic majoneze
pol žličke gorčice
Postopek
Piščančja nabodalca:
- Mini fileje nabodemo na špinem, nato jih jih dobro posolimo in natremo s sladko mleto papriko.
- Pripravimo postaje za panado: v prvo posodico stresemo moko; v drugi sklofamo jajce, dve žlici mleka in ščepec soli; v tretjo nasujemo grobo sesekljane arašide.
- Nabodene fileje povaljamo v moki, jih potunkamo v jajčni kopeli, na koncu pa zakotalimo po arašidih.
- S čopičem jih narahlo premažemo z oljem in razporedimo po rešetki pečice.
- Pečemo jih v predogreti pečici 12–15 minut pri 180 ºC s funkcijo ventilatorske peke, lahko pa sledimo trenutni modi in se poslužimo cvrtnika na vroč zrak.
Omaka:
- Česen olupimo in ga preoblikujemo v fino pasto. Do nje pridemo ali z ribanjem na finem ribežnu ali s stiskalnikom.
- Lahko pa ga sesekljamo, posolimo in s ploščatim delom noža vlečemo po deski.
- Česnovo pasto prenesemo v posodico, dodamo sol in prilijemo limonin sok ter premešamo.
- Pustimo stati 10 minut, nato primešamo še majonezo in gorčico.












