Pisana vroča čokolada na palčki
Postane ti toplo pri srcu
Preden se podajo na izjemno težko božično popotovanje, morajo biti Božičkovi jeleni dobro utečeni, zato zanje belobradi hohotavec vsako leto na začetku decembra uprizori obširne terenske vaje.
S seboj vzamejo le najnujnejše stvari, med njimi pa ne sme manjkati priročna vroča čokolada na palčki. Ko je za tabo dolg dan letenja po zraku, vzletanja in pristajanja ter metanja daril v tarčo, si utrujen od kopit pa do vseh konic rogov. Takrat se najbolj prileže skodelica vroče čokolade, ki te pocrklja od znotraj navzven.
Za nas, konkretno južneje, pa je vroča čokolada v taki obliki super darilo, še posebej, če jo zapakiraš v prikupno Dr. Oetker pločevinasto posodo.
Želeno gostoto vroče čokolade uravnavaj s količino uporabljenega vrelega mleka.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 6-8 palčk
Sestavine:
100 g mlečne čokolade
100 g temne čokolade
100 g bele čokolade
Dr. Oetker dekor Creation blue
Dr. Oetker dekor srebrne perle
Postopek
Priprava:
- Vsako izmed treh čokolad stopi nad paro ali v mikrovalovni pečici.
- V mini plastične kozarčke (štamperle) nadevaj najprej eno, nato drugo, na koncu pa še tretjo čokolado.
- Po še vroči čokoladi potresi pisani dekor.
- V sredino vsakega kozarčka vtakni ploščato leseno palčko.
- Kozarčke pusti pri miru, da se čokolada strdi – če se ti mudi, jih postavi v hladilnik.
- Palčke z vročo čokolado zapakiraj v lično posodo.
Postrežba:
- V skodelico natoči 1,5-3 dcl vrelega mleka, nato v njemu z mešanjem palčke stopi čokolado.
Zivjo! Ali grejo normalno ven iz kozarckov ali treba kej segret?
Brez problema gre ven iz kozarčkov!
Lp, Midva:)