Midva se predstaviva

Kulinarični blog poln smeha

 
 

Midva sva Tjaša in Blaž…
… in midva kuhava!

 

Že več kot desetletje naju združujejo strast do elektronske glasbe, obsedenost z namiznimi igrami, težnja po potovanjih ter seveda ljubezen v kuhi.

Ravno kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu.

Prav tako mora biti začinjeno tudi kuhanje – ravno zaradi konkrentnega užitka pri kuhinjskem packanju in celega piskra smeha, ki sva ga deležna med njim, redko mine dan, da ne bi tovrstno ustvarjala. Nama je kuharija izvrsten način sproščanja in neustavljiv vir zabave, kar želiva prenesti tudi na bralce. Skozi hudomušno skracane recepte, v katerih se skriva kar nekaj zajemalk domišljije, skušava zbrcati kuharske lenivce in kulinarične bruce, da se s smehom v roki zapodijo v kuhinjo.

Gorivo na najin kulinarični ogenj pa nakladate ravno vi, bralci, ki se spravite ustvarjat po najinih receptih. Vzpodbudna sporočila in slikovni dokazi mojstrovin iz kuhinj po vsej Sloveniji nama dajejo novo energijo, ki pomaga, da se izboljšujeva in strmo povečujeva število receptov in drugih prispevkov.

Hvala, ker naju spremljate!

Tjaša in Blaž

Midva

Karkoli si želiš deliti z nama, pa naj bo to pohvala, kritika ali pa le slika prismojenega kosila, brez zadržkov pošlji na midva@midvakuhava.si.