Zložena torta s piškoti in sadjem

Kdor zlaga, ta zmaga!

 

Pri pripravi slaščic imaš med dopustnikovanjem precej zvezane roke, saj prikolice ali apartmaji ne vsebujejo pečice, tortnega pekača pa verjetno ne vlačiš povsod s seboj. Kot nalašč pa se ti ravno v takih trenutkih dodobra zahoče sočne domače torte z obilico sadja.


Kot redni žrtvi takih nenadnih želja sva pripravila recept za zloženo torto z maslenimi piškoti in sadjem, ki nastane hitreje, kot te lahko napade tortna mrzlica, z okusom in natrpanostjo s sadjem pa prepriča še tako razvajene sladkosnede.

Pritortaj si:
300 g maslenih piškotov petit beurre
500 g mascarpone sirčka
2,5 dl sladke smetane
3 breskve
3 marelice
1 strok vanilije
sladkor v prahu

Sestavine za preliv:
300 g malin
sladkor v prahu

Za okras pa si nagrabi še različno sadje.

Marelice in breskve umij in nareži na zelo tanke krhlje.


Smetano premlati do čvrstega. Na počitnicah običajno nimaš električnega mešalnika, zato se tega loti ročno.
Mascarpone nežno zmešaj s smetano in semeni iz stroka vanilije. Sladkaj po okusu.


Nekaj kreme daj na stran za končno fasado, nato pa se loti gradnje tortice – najprej na podlago namaži malo kreme, na katero nato zložiš piškote v pravokotnik.


Piškotno plast ponovno namaži s kremo, po njej pa razporedi tanke rezine sadja. Postopek ponavljaj, dokler ti ne zmanjka gradbenega materiala, nato celo torto obleci v shranjeno kremo.


Torto vrzi v hladilnik, vmes pa skušaj s potapljanjem ali rekreativnim počivanjem pozabiti nanjo. Še bolje je, če čakanje prespiš ponoči in pustiš piškotom, da se temeljito prepojijo.

Pred zaužitjem torto simpatično okrasi z narezanim sadjem, za dodatno brco okusa pa pripravi sočen sadni preliv. Maline in sladkor v prahu segrevaj nad ognjem, dokler se jagodičevje ne zmehča.


Ko pade še težka odločitev, ali kos torte preliti z vročim ali hladnim malinovim prelivom, se lahko počitniška požrtija končno prične!


Zložen tek!

Leave a Reply