Zeliščna omleta

Jajčno platno

 

Midva obožujeva jajca! Tlačiva jih v vse mogoče jedi raznolikih okusov, a najbolj blestijo kot glavna zvezda krožnika, pa naj bo to v kuhani, pečeni ali razžvrkljani obliki.


Tokrat sva pet minut jajčne slave omogočila slastni zeliščni omleti, polnjeni z avokadom, sirom in popečenimi šampinjoni.


Priomletaj si:
4 jajca
40 g nastrgane mocarele
pol avokada
pest češnjevih paradižnikov
pest šampinjonov
sveža zelišča
maslo
rastlinsko olje
sol
poper

Kako priti do popolne omlete? Srž odlične omlete je v njeni peki. Mora biti puhasta in sočna, za kar je potrebno vzdrževati pravo temperaturo. Boscheve indukcijske plošče, kot je najina Serije 8 (PXE675DE4E), se ponašajo s senzorjem PerfectFry. Pod to oznako se skriva možnost pečenja na eni izmed 5 stopenj, pri čemer plošča nenehno preverja temperaturo pod ponvijo in jo vzdržuje pri stalni vrednosti.
Za omlete je najbolj primerna stopnja 2, plošča te pa kar sama opozori, kdaj je ponev dovolj vroča.

Šampinjone nareži in jih popeci na žlici masla.


Jajca ubij in jih skupaj s soljo, poprom in nasekljanimi poljubnimi zelišči narahlo razžvrkljaj. Midva sva omleto pozeliščila z drobnjakom, majaronom in origanom.
Ponev pristavi na srednji ogenj in ko je dovolj vroča, vanjo pljuskni malo olja. Vlij rumeno zeliščno zmešnjavo in jo peci, dokler ni na vrhu še malo mokra, nakar jo posuješ z nastrganim sirom. Po polovici razporedi pečene gobice, narezane češnjevce ter rezine avokada, omleto pa nato prepogni in nežno zdrkni iz ponve.


Omlete se je potrebno lotiti še vroče, morda v družbi rustikalnega kruhka s hrustljavo skorjico.


Omletast tek!

Leave a Reply