Valentinova solata

Ljubezen na solati

 

No, pa se je valentinovo spreobrnilo v nočno moro. Ne le, da si moral za drago izbrskati pravo darilo, razvajeno ženšče bi še kosilo rado. Saj jo rad crkljaš, ampak na to si se spomnil 10 minut preden se vrne domov, kar pa nikakor ni tvoja krivda. Prenehaj paničariti in iskati prenočišče pri prijateljih. Pripravi ji solato.


Seveda ne povsem navadno solato, ampak ozaljšano s srčkanimi srčki in pošteno podprto z bogatim okusom. Dovolj klepetanja, le še 7 minut je ostalo!


Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

V srčno solato natlači:
mehko zeleno solato
mladi sir v slanici
kuhano rdečo peso
indijske oreščke
bučno olje
bel balzamični kis
sol


Mladi sir in rdečo peso nareži na rezine in s srčkastim piškotnim modelom iz njih odtisni simpatična srca.


Pograbi solato, jo na hitro splakni in razcufaj na majhne lističe. Če to počneš dovolj strastno, bi morala biti kuhinja polna solate. Nameči jo na krožnik in nanjo prijazno položi dvobarvne srčke. Vse skupaj posoli ter pošpricaj z bučnim oljem in belim balzamičnim kisom, nato pa potresi z nasekljanimi indijskimi oreščki. Sem ter tja nameči še cele oreščke.


Solata je nared! Ravno prav, saj se je tvoja ljuba ravnokar prikazala v kuhinji. Povsem proti tvojim pričakovanjem je nad solato navdušena in te vsaj 10 sekund izdatno hvali.


V zanosu zaradi svojega solatnega mojstrstva dragi namigneš, da ji bo solata pripomogla k zmanšanju koncentracije špeha okoli bokov, za kar si ekspresno poplačan z zaušnico.


Solatni tek!

Leave a Reply