Tuna s parmezanom in oljčnim oljem s čilijem

Bitka za tvoje brbončice

 

Tuna velja za najbolj pogumno ribo, saj se z izrazitim okusom ne boji postaviti ob rob niti najbolj prevladujočim sestavinam.

TUNA-145
Tudi danes dokazuje, da je niso le polna usta, saj se skupaj s parmezanom in odličnim Morganovim oljčnim oljem s čilijem brezskrbno valja po postelijici iz rukole.

TUNA-146
Hitro si nagrabi:
400 g tuninega fileja
oljčno olje Morgan s čilijem
pest rukole
svež parmezan
oljčno olje Morgan Cuvee
sol
poper

TUNA-143
Tuno nareži na medaljone, debele za dva dekliška prsta, in jih posoli ter popopraj. Žar ponev vrzi na šporget in jo segrej do dokaj visoke vročine, nakar jo špricneš z oljčnim oljem in nanjo namečeš simpatične zrezke. Nič ni bolj tragičnega od prepečene tune, zato pusti telefon/TV/psa in se povsem posveti peki! 2-3 minute na vsaki strani bi moralo zadostovati.

TUNA-148
Takoj po peki steake postavi na stran, da pridejo k sebi, medtem pa jih pošpricaj z oljčnim oljem s čilijem in radodarno posuj s sveže naribanim parmezanom, da se stopi.

TUNA-149
Na krožnik nameči rukolo in nanjo nežno položi prijetne tunine medaljone.

TUNA-147
Plemenita tuna ti okrancljana s pikantnim oljčnim oljem in parmezanom ponuja imenitno kosilo, ki mu ni para.

TUNA-144
Tunin tek!