Tortice v kozarčku z ananasom z žara

Preglobok pogled v sladek kozarček

 

Kdo pravi, da sladica, pripravljena na odročnem pikniku nekje za devetimi dolinami, ne more biti imenitna in bogata?

V priročnih kozarčkih za vlaganje se ogromno dogaja – na hrustljavo zdrobljenih piškotih ležerno počiva bogata krema, ki pa se kar topi zaradi prisotnosti njej ljubega, na žaru pečenega, ananasa.


Najlepše je, da za njih ne potrebuješ ne pečice, ne mešalnika, ki se ravno ne valjata po vsakem pašniku. Priskrbeti si moraš le hladilno torbo za prenos mascarpone sirčka, žar in mini kozarčke za vlaganje.


Prikozarčkaj si::
500 g mascarpone sirčka

1 manjši ananas

1 strok vanilije

300 g krhkih kokosovih piškotov

1 žlička cimeta

3 žlice rjavega sladkorja

sladkor v prahu po okusu

Priskrbi si še 10 mini kozarčkov za vlaganje.

Ananas olupi in nareži na koleščke, katerim odstraniš trdo sredico. Na krožnik stresi cimet in rjavi sladkor, v tej mešanici pa naj se prešerno povaljajo ananasovi koluti.


Kokosove piškote zabaši v prvo vrečko, ki ti pride pod roke in jih podivjano stresi v drobtine. Z njimi prekrij dno slehernega kozarčka.


Mascarpone, sladkor v prahu in semena iz stroka vanilije kar v lončku zmešaj v aromatično kremo, ki jo razporediš po piškotnih drobtinah.


Ananas vrzi na segret in očiščen žar, po minuti ali dveh omamnih vonjav pa ga obrni. Ko se še spodaj prijetno zapeče, je karameliziran ananas nared, da ga razrežeš in še vročega stlačiš v kozarčke.


Nikar ne smeš odlašati, saj lahko sladkobne vonjave privabijo lokalno zverjad! Ali požreš vse naenkrat, ali pa sladice brž zapreš s pokrovčki.


V kolikor se na piknik odpraviš izključno le zabušavat, pa si lahko vložene sladice pripraviš kar doma.

Sladek tek!

Leave a Reply